9 ting du kan bruke lynlåsposer til

Plastposer med lukkeløsning er geniale til matpakker og snacks, men har du tenkt på at de også kan brukes til å elte deig og holde styr på strømpebukser?

Gjenbrukbare poser med mange formål

Plastposer med lukkeløsning eller såkalte lynlåsposer eller ziplock-poser kan bidra med små mirakler på kjøkkenet – eller andre steder i husholdningen. Kanskje har du allerede oppdaget hvor praktiske posene kan være?

Uansett om dette er en ny oppdagelse eller du allerede er fan, vil du garantert få noen gode ideer her:   

1. Fjern tyggegummi og stearin fra duken, sofaen eller gulvteppet

Gni en lukkbar plastpose fylt med isbiter på tyggegummien eller stearinflekken til det stivner. Knus deretter flekken med en stump gjenstand og støvsug restene. Den frosne stearinflekken kan du forsiktig pelle bort. 

2. Sorter strømpebukser

Nude, tan, shine, matt, 20 denier, 40 denier og så videre. Utvalget av strømpebuker er kjempestort, og det kan være vanskelig å holde styr på dem når de først er pakket ut av emballasjen. Sorter dem i forskjellige lynlåsposer med en merkelapp der det står hvilken størrelse, modell og farge de har. Dermed havner du aldri mer i strømpebuksekrise når du skal lete frem den rette. 

3. Frys hjemmelaget suppe

Fyll posen med suppe og legg den flatt i fryseren. På det måten kan du enkelt stable frosne supper i fryseren, og de tar opp minimalt med plass. 

4. Legg is på en skade

Har du skadet deg på en måte som krever umiddelbar kuldebehandling, kan du lett lage din egen ispose ved å fylle en lukkbar plastpose med isbiter. 

5. Beskytt håndvesken din 

Legg pudder og annen sminke som kan sette flekker i en lukkbar plastpose før du pakker det med i vesken. Da unngår du typiske ulykker, som at sminken lekker og setter flekker overalt i vesken din.

6. Elt deig

Legg deigen i en lynlåspose når du skal elte den. Når du elter utenpå plastposen slipper du å få klissete deign på fingrene. Alternativt kan du også stikke hendene ned i to poser, og bruke dem som en form for hansker. 

7. Samle urter fra hagen

Samle inn urter fra hagen før vinterens kulde setter inn. Vask dem, tørk dem og frys dem ned i lukkbare plastposer, så har du et lager klart til vinterhalvåret. Dette er også en super måte å bevare urter du kjøper i butikken, som har lett for å dø på kjøkkenbenken før du rekker å bruke dem opp

8. Bruk som sprøytepose

Klipp et lite hjørne av en ziplock-plastpose og bruk den som sprøytepose for å dekorere kaker. Helt uten klin!  

9. Knus kjeks

Fyll plastposen med kjeksen du vil knuse, lukk igjen og rull over med en kjevle. Dermed har du perfekte smuler til for eksempel ostekakebunn eller panering. 

Vi vil gjerne sende deg flere god tips og triks – meld deg på vårt gratis nyhetsbrev her