6 ting ved kvinner menn ikke kan motstå

Mannehjernen er automatisk innstilt på å finne en kvinne som kan føre genene hans videre. Her er de seks tingene menn finner mest attraktivt med kvinner.

Vi mennesker er pattedyr. Og i likhet med dyr flest er forplantningsinstinktet dypt forankret i oss.

Dette fører i sin tur til at de fleste av oss – i en eller grad – driver en konstant og underbevisst søken etter en partner som kan føre genene våre videre. (Selv om det er lenge siden forfedrene våre klatret ned fra trærne.)

Og nå viser forskning nøyaktig hvilke kvinnelige egenskaper som tiltrekker menn fysisk.

Midge Wilson, professor i psykologi og kvinnestudier ved DePaul University i Chicago, har nemlig analysert og kartlagt det som kalles “biologisk programmering”, skriver Illustrert Vitenskap.

I praksis betyr det at hun har funnet ut at alle menn underbevisst vurderer “hvor egnet for reproduksjon” kvinnene de møter er.

Og her er de seks tingene menn er mest svake for hos det motsatte kjønn:

1. Smal midje og brede hofter

Menn foretrekker kvinner med en timeglassformet kropp. Faktisk viser en studie at menn foretrekker et forhold mellom midje og hofter på nøyaktig 7 til 10. Menn liker tydeligvis best kvinner hvor midjens omkrets er 70 prosent av omkretsen til hoftene. Mannens hjerne tolker dette som at kvinnen er egnet til å føde barn, og dermed som biologisk attraktiv.

2. Langt og sunt hår

Tysk forskning har videre dokumentert at kvinners hår spiller en stor rolle i om menn oppfatter dem som attraktive. Langt, tykt og sunt hår oppfattes som attraktivt fordi det signaliserer fysisk helse, ungdom og altså igjen evnen til å føde barn.

3. Lys stemme

En annen studie viser at kvinner med lyse stemmer oftere oppfattes som mer attraktive av menn. Den lyse stemmen signaliserer ungdom, og dermed oppfattes det som et tegn på helse og evnen til å føde barn. Å velge partner ut fra lyder er utbredt i de fleste deler av dyreverden, fra fugler til en lang rekke pattedyr, og ikke minst aper.

4. Hvite smil

Kvinner som smiler oppfattes av menn som tiltrekkende, og det blir bare sterkere hvis tennene er hvite, viser forskning fra University of British Columbia. Oppsiktsvekkende nok er det ikke slik at kvinner liker menn som smiler, snarere tvert imot. Kvinner mener at menn som viser få følelser, er sterkere og dermed mer attraktive.

5. Mindre sminke

En annen studie slår fast at mye sminke ikke øker menns vurdering av en kvinne som attraktiv, snarere tvert i mot. Disse studiene viste at menn i gjennomsnitt foretrekker kvinner med 40 prosent mindre sminke, når de blir presentert for bilder av samme kvinne med ulike grader av sminke.

6. Kvinner i rødt

Sist men ikke minst, så har fargen rød ekstremt stor effekt på hvordan menn oppfatter kvinner. En rød kjole, en rød bluse, et rødt tørkle – alt oppfattes ubevisst av mannehjernen som mer attraktivt, akkurat som det gjør hos mange andre dyr.

Rødt signaliserer paringslyst, brunst og seksualitet – og dette påvirker mannens underbevisste vurdering av kvinnens «reproduksjonsevner».

Kilde: Illustrert vitenskap