5 ting havregryn kan fikse – i tillegg til frokost

Havregryn er ikke bare sunt, det er også et glimrende produkt til både hud, hår og hus. Se fem smarte havregryntrikse her! 

Flere måter å bruke havregryn på

Frokosten skal helst gå kjapt og legge et godt grunnlag for resten av dagen. For mange er havregryn løsningen, enten i form av grøt, løse gryn eller kanskje overnight oats. Havregryn har høyt fiberinnhold og inneholder lite sukker. 

Men du trenger ikke begrense havregrynbruken bare til frokost. Eller som mat, for den saks skyld. Det finnes nemlig en rekke andre bruksområder, både til hud, hår og hus. 

Blant annet kan havregryn fort bli en del av din skjønnhetsrutine: Finmalte gryn inneholder nemlig mange vitaminer, mineraler og fettstoffer, som huden din vil elske.

1. Ansiktsmaske med havregryn

Du trenger

½ kopp havregryn

½ kopp varmt vann

¼ kopp honning

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene i en foodprocessor og la den avkjøles. Klapp masken på ansikt og hals, og la den sitte i 10 minutter. Rens av med kaldt vann. 

Havregryn inneholder saponin, som er et stoff som virker rensende for huden. Derfor fungerer det som ansiktsmaske. Honningen bidrar også – den gir huden din fuktighet og kan roe irritert hud. Honning + havregryn = god match for ansiktet ditt. 

2. Havregryn i badekaret

Hvis du trenger litt ekstra pleie en kveld, og badet allerede er tappet, så kan du toppe velværeopplevelsen ved å tilsette en kopp havregryn i karet. Kroppen din vil ha godt av den rensende effekten, og huden blir deilig og myk. 

Havregryn har dessuten en positiv effekt på kløende hud. Så hvis huden din klør og er irritert, kan havregrynene hjelpe. 

3. Havregryn i håret

Havregryn er også et billig vindundermiddel for dem som ikke har tid til å dusje om morgenen. De kan nemlig også brukes som tørrsjampo! Havregrynene suger til seg overflødig fett, og gjør dermed håret mindre fett.

Men havregryn kan også mer enn å forskjønne hud og hår: 

4. Fjern olje med havregryn

Hvis du er godt i gang med matlagingen og søler olje på gulvet, må du skynde deg å finne frem havregrynene. Hell dem på flekken og tørk det vekk etter 5-10 minutter. Da skal havregrynene ha absorbert oljen, og området er rent. 

5. Havregryn mot solbrent hud

Hvis du skal på solferie, kan det faktisk være lurt å pakke litt havregryn. Det vil gjøre underverker for hunden din, hvis du er uheldig og blir solbrent. 

Vi vil gjerne holde deg oppdatert med flere tips og triks – meld deg på vårt nyhetsbrev!