15 fordeler ved å bo helt alene

En samboer er sosialt, billig og koselig. Men å bo alene er gøy, stressfritt og superenkelt!

Det er noe helt spesielt ved det å ha et sted å bo uten noen andre. Første gangen kan det føles veldig skummelt og ensomt, men etter et par måneder eller år er det ren luksus.

Vi lever i en stressende verden der alle skal på og tilgjengelig hele dagen, og det skal skje noe hele tiden. Derfor er det deilig å låse døra, vite at du er helt alene hjemme og deretter ta av buksa og slenge den på gulvet. Fordi du kan.

Les også: 11 problemer vi med samboer har

1. Det er innafor å bli i senga til langt ut på dagen. Det er ingen som kritiserer deg for å ikke gå ut i det hele tatt den dagen, og det er ingen som ser at du ikke har på deg noe annet enn pysj.

2. Ingen krangling over hvem sin tur det er til å vaske badet, tømme oppvaskmaskinen eller ta ut søpla. Enten så gidder du selv, eller så blir det ikke gjort.

3. Temperaturen er hele tiden innstilt etter hva du selv foretrekker, og det er skikkelig luksus. Selv om det plussgrader og du sikkert kunne tatt på deg et par sokker så MÅ DU IKKE, bare fordi du kan. TENK!

Les også: Slik finner du skatter på Finn.no

4. Motivasjonen til å rydde og holde hjemmet rent er cirka 10000 ganger høyere når det kun er ditt eget rot som ligger slengt. 

5. Det er ingen som ber deg om å dempe deg hvis du får et innfall og bare MÅ synge hvis Michael Jackson blir spilt på radio. Da har du bare deg selv å svare for angående den forferdelige sangstemmen.

6. Du blir herskeren over fjernkontrollen. Ikke bare den, men også Netflixvalget er ditt, i tillegg til avgjørelsen om TV’en i det hele tatt skal stå på.

7. Etter en slitsom uke er det deilig å slenge seg ned i sofaen en lørdagskveld (og bli der!) uten at noen skal gi deg dårlig samvittighet for at du ikke er ute og bruker pengene dine på alkohol. Sjansen for å bli dratt ut etter bena er også betydelig mindre hvis du i tillegg låser døra.

8. Sjokoladen du har gledet deg til å spise i hele dag forsvinner aldri på mystisk vis. Eller den ene perfekte avokadoen du fant i butikken ligger fremdeles på kjøkkenbenken om morgenen, og ikke halvspist i søpla.

Les også: Start treningen hjemme i stuen

9. Interiøret hjemme har du valgt ut helt selv, så eventuelle fornærmelser kan du svare på selv. Du trenger altså ikke unnskylde russelua samboeren insisterer på å ha hengende i stuen, eller bokstaver og ord som staver ut den ene klisjeen etter den andre.

10. Du kan, med god samvittighet, kjøpe det myke og litt dyrere dopapiret uten at noen skal klage på at det er unødvendig. Luksus i hverdagen er sterkt undervurdert!

11. Pizza til middag hver.eneste.dag.

12. Hva er vitsen i å ha på seg bukse når du ikke trenger å se presentabel ut for noen andre enn deg selv? De som bor alene har sikkert sjeldent på seg bukse, og fenomenet inntreffer nok oftere enn de vil innrømme. Det er jo så deilig å ta av seg buksa når man kommer hjem!

13. Dessverre har samboere eller romkamerater ofte en tendens til å ta med seg venner hjem (av en eller annen grunn?) noe som tvinger deg til å være sosial når du egentlig bare vil grave deg under dyna. Så klart, du kan sikkert si at du har hodepine, men det er grenser for hvor mange ganger du bruke den unnskyldningen på rad…

Les også: Gode råd når du skal leie ut boligen via Airbnb

14. Når du er herre i ditt eget hjem, vil du alltid kunne bestemme hvilken vei dorullen skal henge. Om du vil henge den inn mot veggen BARE FORDI DU KAN, eller den riktige veien (som er ut, så klart) er helt opp til deg.

15. Som aleneboer vil du aldri trenge å stå i dusjkø igjen. Sjampoen din vil til og med være like full som da du brukte den sist, og alt av hår i sluket vil være ditt eget. Ikke dårlig!