14 ting alle opplever på Ikea

En runde på Ikea er ikke hverdagskost, uansett hva du er på utkikk etter.

Det er himmelen og helvete på én og samme tid.

Alle har tilbragt minst en halvtime inne på et Ikea-varehus, og kjent på stemningen, stresset og lykken over å finne duftlys til bare 5 kroner.

Selv om de aller fleste ser rolige og sammenfattede ut, tenker de garantert det samme som deg. Vi har tatt en runde i redaksjonen, og blitt enige om 15 ting:

1. Duftlys til 5 kroner

…er gudenes gave til menneskeheten. Det har blitt en hobby å lukte på alle, og dere er gjerne flere som går i ring rundt de forskjellige stablene for å velge hvilke dere vil ta med hjem.

2. Du skal ikke ha ny seng

…og du er egentlig på Ikea for helt andre ting, men sengene må uansett prøveligges. Gjerne fullført av en fullstendig analyse utført ved å riste med ryggen og rumpa for å teste sprettheten i madrassen. Selv om det aldri er sånn man ligger i en seng til vanlig.

3. Labyrinten av inspirasjon

…man blir tvunget gjennom får deg alltid til å ville ommøblere hele huset hjemme. Du føler interiørarkitektene på Ikea bare skjønner deg og din smak.

Les også: 7 nye ting du kan gjøre med ikeamøblene dine

4. Tenker at det

…kanskje ikke hadde vært så verst å bo på 40 kvadrat…

5. Gjennom stue, soverom, kjøkken og bad

…opparbeider du en enorm respekt for de som har satt opp utstillingene, og lurer på hvor lang tid de bruker på å planlegge så gode løsninger. Du har nemlig brukt 10 år, og får det fremdeles ikke helt til.

6. Mentalt har du allerede

…ommøblert stua minst ganger, og er overbevist om at alt du trenger får man kjøpt på Ikea.

Les også: Ikea viser hvor lett det er å fikse kjærlighetsproblemer

7. Alle kreative stoler

…og sofaer med rart design MÅ prøvesittes. Deretter prøver du så klart å finne ut hvor den knæsj lyseblå lenestolen kan få plass i stua.

8. Må stjele blyant!

9. Hvis du handler med noen

…som har samme humor som deg, oppstår det en spontan konkurranse om hvem som kan uttale produktnavnene på dårligst svensk. Sett han fyren i videoen under, for eksempel?

10. I alle år

…har det beste med Ikea vært de unike kosedyrene, og selv om du for lengst har vokst fra det… har du egentlig ikke det. Du trenger ikke kjøpe en, men litt kosing må til!

11. «Jeg trenger

…flere oppbevaringsbokser til kjøkkenet, sant? Så kan jeg ta med kuttede grønnsaker på jobben.» Tidenes unnskyldning.

Les også: Nå vil vi ha superkjøkken!

12. Etter at all inspirasjon er inntatt,

…er det viktig med påfyll i ekte Ikea-stil. Lunsj i kafeen er uunngåelig, og en minidessert bestående av en superbillig Kanelbulle kan vel ikke skade? En shoppingtur til Ikea er nesten en høytid i seg selv uansett.

13. Som regel går du inn

…for å kjøpe én lampe, men kommer ut med en helt ny stil til badet. Og to lamper, selvfølgelig. Og batterier, servietter, et nytt teppe og utstyr til å pakke inn gaver for resten av året.

14. Når alt

…er betalt, den blå Ikeaposen er levert inn og du innser hvor mye du faktisk har plukket med deg, kan det umulig skade å kjøpe pølse og brus med uendelig påfyll sånn helt på tampen.