12 problemer katteeiere kjenner seg igjen i

Har du pus i hus? Da har du garantert stått overfor en eller flere av disse situasjonene, noen mer frustrerende enn andre.

1. Uventede gaver

Katten din kommer titt og ofte hjem med små trofeer, naturligvis i form av døde smådyr. Gleden er stor når pokalen ikke er helt død enda, men piper, blør og iler rundt på stuegulvet.

2. Alle møbler er kattemøbler

Uansett om du bruker en klikker, sprayflaske eller et høyt ”NEI!” – katten kvesser klørne akkurat der katten vil.

3. Adrenalinkick

Små puser med for mye energi i kroppen får en gang i blant det man kaller «raptus» – gjerne klokken 3 på natten, og gjerne med tresko opp og ned trappen.

4. Innekatter

Katter som har levd hele livet innendørs kan være nysgjerrige på utgangsdøren, noe som gjør at huset ikke har hatt frisk luft på cirka 4 år.

5. Utekatter

Katter som har levd store deler av livet utendørs kan plutselig bestemme seg for å bli ute akkurat når det passer dem. Det er bra at de trives ute og sånn, men et lite signal om katten ikke er overkjørt hadde vært fint.

6. Røyting

Alle vet at du har katt. Det ser man nemlig på klærne dine. Hjemme ligger det minst 3 klesruller, og du har til og med en stående på jobben. Ikke at de egentlig hjelper særlig, men det føles bedre.

Foto: Getty Images

7. Crazy Cat Lady

Selv om du ikke vrir hver eneste samtale inn på katten din (håper jeg?) har du fått – og svarer på – kallenavnet «Crazy Cat Lady.» Egentlig tar du det som en kompliment, men det vil du aldri innrømme.

8. Turning og yoga

Tynnslitte nerver er en katteeiers yrkesskade. Katter skal nemlig helst vaske seg på toppen av trappen eller utforske livet på toppen av kjøleskapet, gjerne midt i en yogaøkt med sylskarp balanse.

9. Det enkle er ALLTID det beste

Har du investert i en deilig seng til det nye familiemedlemmet, kan vi garantere at plasten den kom i er mye mer interessant. Papp, plastikk, poser og garn er mye mer spennende for katten enn en myk seng eller økologisk katteleke – til alle katteeieres store frustrasjon.

10. Kos på egne premisser

Har du tid og lyst til å kose? Katten vil ikke. Har du ikke tid, mulighet eller lyst til å kose? Katten vil kose.

11. Vond lek

Uansett hvor lett leken går, vil den som regel ende i kloring. Derfor får du ofte spørsmål om ”det går bra med deg, eller?” fordi du har lange, røde sår på armen.

12. Null privatliv

Tror du at du har koll på hvor katten din befinner seg? Glem det. Den står mellom bena dine når du lager mat, sniker seg inn på do etter deg og tar opp mer sengeplass enn en voksen mann.

Men vi kan ikke leve uten dem, kan vi?