12 geniale bruksområder for brødklips

Ikke kast den lille plastdingsen som holder brødposen samlet! Se så mye kult og praktisk du kan bruke den til.

Brødklips? Dataklips? Poselukker?

Kjært barn har mange navn, kan man være fristet til å si. Bare at det ikke helt er tilfellet med denne anonyme hverdagsrekvisitten. En grundig spørreundersøkelse i redaksjonen resulterte ikke i noen offisiell konklusjon på navnet på denne dingsen, som vi alle kjenner, men aldri snakker om.

La oss forsøksvis kalle den for brødklips. Det heter den i den engelsktalende verden, så det kan den vel like gjerne heter her til lands også. I takt med at den sakte, men sikkert begynner å få den anerkjennelsen den fortjener.

For denne lille klipsen med datostempel på kan faktisk være et praktisk hjelper i mange situasjoner i hverdagen. Den sikter mot å skape mer orden og oversikt.

Her er 12 smarte eksempler på hva den anonyme brødklipsen kan brukes til – utover sitt opprinnelige formål:

1. Hold styr på nøklene dine

En liten brødklips hengende på nøkkelen din er en diskret, men veldig nyttig måte å huske hva den skal brukes til.

2. Bruk brødclips som garntrinse

Små garnrester kan være lurt å spare på, til stopping eller andre nødsituajsoner. Kanskje vil du lage ditt eget reisesett med stoppegarn, til når du skal ut og reise? Da finner du knapt en bedre garnsnelle enn en brødklips!.

3. Hold styr på tie twisters

Disse to rekvisittene er egentlig i familie med hverandre. Tie Twisters (som lillesøsteren heter på engelsk) kan være vanskelig å holde styr på i seg selv – men det problemet er bak deg når brødklipsen holder dem samlet.

4. Hold styr på hårstrikker

Hårstrikker ligger alltid og flyter overalt. Ikke nå lenger, nå brødklipsene kommer til sin rett!

5. Kreativ barnebursdag-pynt

Dekorér brødklipsene og bruk dem for eksempel til innpakning av godteri til barnebursdagen.

6. Merk vinglassene tydelig

Er det mange forskjellige viner på bordet når du har gjerster, eller du kanskje er i gang med en vinsmaking? Brødklipsene kan hjelpe deg med holde Bordeaux’en fra Bourgognen. Eller rett og slett hvilket glass som er ditt og hvilket som er naboens.

7. Reparer flippflapper med poselukkere

Det er sikkert mange som har måttet kaste et par flippflapper fordi tåfestet er gått i stykker. Med en brødklips kan du sørge for at å holde skoen seg samlet og kan brukes litt til. Dette trikset egner seg best til når hullet i sandalen har utvidet seg så mye at tåtråden glir rett gjennom.

8. Samle ledningene til høretelefonerne

Et av brødklipsens største glanstriks er denne enkle løsningen. Alle vet jo at de tynne ledningene til høretelefonene helst samler seg til en stor knute. Hvis du vikler den rundt en brødklips, sørger du for at den holder seg i orden.

9. Organiser gummistrikker

Så løper de ikke sin vei, som de gjerne gjør.

10. Ha kontroll på enden av teipen

Nå er det slutt på å fikle med enden av teiprullen i evigheter. Fester du en brødklips i enden, slipper du å knekke negler på å skrape og banne før du får begynt med det du egentlig skulle ha teipen til.

11. Full kontroll på ledningskaoset

Hvilken ledning hører til hvor? Få styr på ormebolet av ledninger med brødposeklips. De kommer i mange farger og utforminger, så her kan du lage dine egne koder for full oversikt.

12. Hold laderen på plass

Laderledninger har en tendens til å stikke av. De smyger seg under bordet og forsvinner. Ikke med brødklips-hjelperen! Fest den til kanten av skrivebordet, og ha full kontroll.