8 ting som faktisk hjelper mot forkjølelse og influensa

Du har lommetørklet fremme og drikker te konstant. Influensaen er over oss, og ingenting er verre enn blokkerte luftveier. Her får du 8 ting som gjør det litt lettere å komme gjennom forkjølelsessesongen.   

forkjølelse

 1. Drikk te

Varme drikker, som te, er en mirakelkur når du er syk. Mange elsker å legge en skive sitron og et skvett honning i den varme teen, for å få en frisk og smøraktig følelse. Men du bør faktisk prøve å drikke en te som er plantebasert og uten koffein. Koffein virker dehydrert på kroppen, og det hjelper ikke på forkjølelsen.

Det skal imidlertid mange kopper te til før koffeinen vil virke dehydrerende, så kos deg gjerne med en kopp sort te med god samvittighet. 

Det samme gjelder kaffe. Det kan være lurt å drikke en kopp eller to, men resten av dagen bør du tenke på å drikke ting som ikke dehydrerer kroppen din.

2. Ta deg en sykedag 

Du blir ikke frisk av å dra på jobb og pine deg gjennom dagen. Nei, det du trenger er hvile. En arbeidsdag med stress og mange inntrykk vil gjøre deg enda sykere. I tillegg risikerer du å smitte kollegene dine.

3. Skyll munnen med varmt saltvann

Hvis nesa både renner og er helt tett, samtidig som du har vondt i halsen, er det nesten uutholdelig å være våken. Imidlertid finnes det en måte som kan avhjelpe problemet og kanskje løsne det hele. Gurgle varmt saltvann i noen sekunder og kjenn forskjellen på både svelg og nese!

4. Unngå alkohol

Når du er syk, bør du helst unngå å drikke alkohol. Alkohol, som te og kaffe, vil dehydrere deg og forverre sykdommen.

5. Spis mat

Hvis magen rumler og du har lyst til å spise – så spis! Det vil imidlertid være best hvis du dropper sjokoladekaken og heller kaster deg over sunnere alternativer, da de sannsynligvis inneholder flere og bedre vitaminer som er bra for kroppen din.

6. Få frisk luft

Dette rådet er sannsynligvis et tips som de fleste er kjent med. Å få frisk luft mens du er syk gjør underverker for helsen din. Ta en kort spasertur og kom deg bort fra det syke rommet du har ligget i hele dagen. Den friske luften hjelper deg med å løse opp slimhinnene dine, og du vil føle deg mye bedre.

7. Tren hvis du kan

Hvis du trener regelmessig og plutselig slutter i en periode fordi du har fått forkjølelse eller influensa, kan det faktisk gjøre deg sykere. Du har kanskje ikke lyst og lyst til å trene, men det skader ikke immunforsvaret ditt for å holde treningsrutinene dine oppe. Vurder imidlertid å trene lett og bare halvparten av tiden.

8. Damp er bra

Damp løsner bihulene og hjelper kroppen din med å hydrere. Derfor kan du med fordel ta et langt varmt bad, eller fylle en bolle med kokende vann, legge hodet over og dekke det med et håndkle. Ha gjerne noen dråper eukalyptusolje i vannet da det hjelper til med å løsne luftveiene.

Kilde: Mensfitness