ANNONSØRINNHOLD

Kjøpe trampoline? Dette må du tenke på

En trampoline er gøy både for store og små – og gir super trening. Men hvilken modell skal du velge? Les videre for gode tips om ulike trampoliner og sikkerhet.

Den som har trampoline i hagen blir raskt populær blant barna i nabolaget. Trampoliner finnes i mange størrelser og prisklasser – du finner helt sikkert en som passer for deg og ditt behov hos Rusta.

Hvor stor trampoline skal du kjøpe?

Spør du barna vil de sikkert svare «den største som finnes». Har du lyst til å ha plass til noe annet i hagen enn en trampoline, vil du kanskje begrense størrelsen. Men hva er egentlig anbefalt?

Ta for det første utgangspunkt i hvem som skal bruke trampolinen. Har du store barn eller vet at voksne også kommer til å hoppe, trenger du en stor trampoline som tåler en høy maksvekt. Tenk også på at barna blir større – en trampoline skal helst vare i mange år.

Hos Rusta får du kjøpt trampoliner i aller høyeste kvalitet, i den nye proffserien Adrenalin Advanced. Disse trampoline har samme konstruksjon, sikkerhet og finesser som faghandelens beste modeller – men til en lavere pris. De er også designet for å gi deg den best tenkelige hoppeopplevelsen.

 

Rustas minste trampoline-modell har en diameter på 244 cm og passer fint for små barn.

 

For de aller minste barna kan den minste modellen med en diameter på 244 cm være et godt valg. Denne tåler hoppere inntil 100 kg, og den er bare 60 cm over bakken slik at det er lett for de små å komme seg opp på trampolinen for å hoppe.

Synes du dette blir for «puslete» og drømmer om en trampolinepark i hagen? Da bør du prøve Rustas unike Adrenalin Advanced 550 X 400 cm. Dette er en trampoline med vinklede kortsider som gjør at du kan utføre mer avanserte øvelser. Rusta er den første og eneste i Europa som forhandler en vinklet trampoline. Denne blir du aldri lei!

Adrenalin Advanced 550 X 400 cm har vinklede kanter og er spesielt utviklet for deg som vil øve på avanserte triks på trampolinen.

 

Sikkerhetssjekk før du kjøper

Hopp og sprett på trampoline skal være gøy – ikke farlig. Derfor er det svært viktig at det alltid brukes sikkerhetsnett rundt trampolinen. Til alle Rustas trampoliner følger det med et nett med en høyde på 150 til 180 cm. På Adrenalin Advanced-modellene er det også en kraftig toppring som hjelper til med å holde nettet spent.

Adrenalin Advanced Ø366 cm har toppring i sikkerhetsnettet som gir mer spenst, i tillegg til bedre sikkerhet for den som hopper.

 

Men det hjelper ikke mye med sikkerhetsnett, hvis selve trampolinen ikke holder mål. Da er det for det første viktig med en solid og stabil ramme slik at trampolinen tåler mange års hopping. Rustas trampoliner har en rammedimensjon på mellom 32 og 60 mm. Både rør og fjærer er produsert i galvanisert stål og har solide sveisefuger mellom ben og ring, der belastningen er ekstra høy. Rustas Adrenalin-trampoliner har en maksvekt på 100 kg. I serien Adrenalin Advanced ligger maksvekten på 150 kg.

Duken som brukes i trampolinen må også være slitesterk. Antallet kantsømmer på trampolinen antyder hvor slitesterk duken er, fordi den fungerer som festepunkt for fjærene. Når du velger trampoline, er det lurt å kontrollere materialet i duken. Rustas trampoliner er produsert i UV-beskyttet vevd polypropylen. Det er et sterkt og vedlikeholdsfritt materiale som gir god sprett.

Fjærene er det som gir sprett i trampolinen, og jo lengre og flere fjærer, jo bedre sprett. Tykkelsen spiller også inn. Siden trampolinen skal stå ute i all slags vær og vind, er det viktig at fjærene er produsert i galvanisert stål for å unngå rustangrep.

Fjærene er det som gir spensten i trampolinen, og det er viktig at disse ikke ruster.

 

Kantbeskyttelsen skal dekke rammen og fjærene, blant annet for at det ikke skal være mulig å klemme fingrene. Det er derfor viktig at kantbeskyttelsen er i et materiale som tåler å bli utsatt for UV-stråler fra solen. Rustas trampoliner har kantbeskyttelse i PVC, et slitesterkt materiale som tåler støt og er UV-behandlet slik at solen ikke skal få beskyttelsen til å smuldre opp.

Kantbeskyttelse er svært viktig for å unngå at noen klemmer fingrene sine i fjærene.

 

Hvor skal trampolinen plasseres?

Før du går til innkjøp av trampoline er det smart å måle opp plassen der du tenker at den skal plasseres. Har du en flat tomt med plen er det ikke noe problem. Trampolinen skal alltid plasseres på et plant og mykt underlag med god avstand til trær og andre hindringer. Har du fjell eller ujevnheter på tomten kan det hende du må grave for å få plassert trampolinebena slik at trampolinen står i vater.

Bor du på et værhardt sted med mye vind må du også tenke på at du ikke plasserer trampolinen slik at den risikerer å blåse avgårde. En trampoline veier ikke så mye og hvis vinden får skikkelig tak kan duken fungere som et seil. Det er smart å forankre trampolinen med et jordanker eller annen sikring.

For å kunne ha tilsyn med barna på trampolinen kan det også være en god idé å plassere den slik at du kan holde den under oppsikt mens de hopper.

Årlig vedlikehold

En trampoline bør ikke stå ute hele året – både på grunn av slitasje og sikkerhet når høststormen kommer. Når hoppesesongen er over kan trampolinen inkludert stativet demonteres og helst lagres innendørs. For eksempel i garasjen.

Når det så er tid for å ta den frem igjen må du alltid kontrollere trampolinematten, stolpene, nettet og kantbeskyttelsen før den tas i bruk. Er noen av delene ødelagt finnes det reservedeler å få kjøpt.

Hopp trygt

Selv om trampolinen er oppgitt til å tåle 100 eller 150 kg vekt, betyr ikke dette at for eksempel fem barn på 30 kg hver kan hoppe samtidig. De vanligste trampolineulykkene skjer når flere barn hopper samtidig – særlig hvis store barn hopper sammen med mindre.

 

Det skal aldri være mer enn én person om gangen i en trampoline.

 

Følg derfor disse rådene:

– Bruk alltid kantbeskyttelsen og sikkerhetsnettet som følger med. Sjekk at disse er uskadde før trampolinen tas i bruk.

– La aldri flere enn én person hoppe om gangen.

– Ta hensyn til maksimalvekten som produsenten har angitt.

– Ikke hopp mens trampolinematten er våt.

– Pass på at ingen går under trampolinen når den er i bruk.

– Hold små barn under oppsikt.

– Pass på at ingen spiser mens de hopper på trampolinen.

Har du Norges vakreste hage?

Vi i Villa kårer nå Norges vakreste hage, hvor du kan vinne et gavekort hos Rusta på 10.000,- Last opp bilder av din hage på Instagram og imponer juryen med inspirerende hagebilder. Klikk på bildet under for mer informasjon.

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Rusta.