ANNONSØRINNHOLD

Guide: Slik velger du riktige utemøbler

Praktisk spisebord, deilig lounge eller et lite kafésett på balkongen? Få tips og inspirasjon til valg av utemøbler.

Når du skal planlegge nye utemøbler må du først og fremst tenke på hvor stor plass du har til disposisjon og hvilke behov du har. Er du ute etter en romslig spisegruppe der du kan nyte middag med hele familien, et hyggelig kafébord til balkongen, eller er du heldig og har plass til en deilig lounge med god plass til venner og familie?

Nye utemøbler gjør mye for uteområdet og det skal ikke mye til for å få en liten oppgradering, ikke trenger det å koste en halv arm heller. Rusta har mange fine nyheter denne våren som er verdt å sjekke ut. Et godt råd når man skal velge utemøbler er å gå etter gode materialer som krever lite vedlikehold.

Solide, slitesterke materialer som Aintwood, kunstrotting, textilene, stål og aluminium er alle slitesterke, vannavvisende og tåler det skandinaviske klimaet godt. Utemøbler i disse materialene kan enkelt tørkes av og vaskes med en fuktig klut og mildt oppvaskmiddel eller såpe.

Det finnes en mengde hagemøbler å velge blant der ute. Her er tre tips som kan være lurt å se etter når du skal innrede uteområdet ditt.

1. Sammenleggbart kafébord

Har du liten plass men drømmer om et måltid på balkongen kan et sammenleggbart bord være løsningen.

Et hyggelig kafébord med tilhørende stoler får man alltid plass til. Perfekt til å nyte solstråler på balkongen eller invitere en venninne på en kopp te. Dessuten kan en grå og kjedelig balkong enkelt blir litt freshere med farger, enten på bord, stoler eller puter. Her er det bare fantasi og smak som setter grenser.

Balkongsettet Antibes fra Rusta setter friske farger på balkongtilværelsen.

2. Hagebord som varer

Endelig er våren og sommeren rett rundt hjørnet og høysesongen for middag ute kan begynne. Det er lite som slår god grillmat og store og små samlet rundt bordet. Har du god plass og stor familie er det en god investering med et stort hagebord som varer sesong etter sesong.

Et solid bord i Aintwood-materiale ser lekkert ut og tåler både sol og regn. Aintwood er et plast/komposittmateriale som ligner malt tre og vil by på mye terrasseglede i årene fremover.

Har du et stort bord trenger du naturligvis også et visst antall stoler. Sørg for å velge stoler som enkelt kan klappes sammen eller stables, så gjør du oppbevaringen til en lek når de ikke er i bruk.

Ha hagebordet klart til grillsesongen plutselig setter i gang.

 

HAR DU NORGES VAKRESTE HAGE? MELD DEG PÅ RUSTA OG VI I VILLA SIN STORE HAGEKONKURRANSE OG VINN FLOTTE PREMIER

3. Bygg din egen lounge etter behov

Et loungesett på terrassen eller i hagen har blitt mer og mer populært de siste årene. Det fine med et loungemøblement er at man kan mikse og trikse med størrelser, puter og bord slik at det passer perfekt inn i akkurat din hage.

Rusta tilbyr loungemøbler bestående av moduler du kan sette sammen selv og dermed skreddersy din egen lounge. Vil du utvide loungen eller flytter til et hus med større hage er også en modul-lounge ideell, da er det bare å utvide dersom du skulle ønske mer boltreplass i sofaen.

En lounge passer også bra hvis du trenger litt ekstra, skjult oppbevaringsplass. Oppbevaringskasser kan også enkelt brukes som ekstra sitteplasser ved behov.

Catania fra Rusta inneholder her tre moduler, men kan enkelt bygges om til en større lounge med god plass til både voksne og barn.

Har du Norges vakreste hage?

Vi i Villa kårer nå Norges vakreste hage, hvor du kan vinne et gavekort hos Rusta på 10.000,- Last opp bilder av din hage på Instagram og imponer juryen med inspirerende hagebilder. Klikk på bildet under for mer informasjon.

 

Les mer og få masse hageinspirasjon på Rusta.no.

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.