Har du rester igjen fra julen, eller ønsker du å prøve en ny kyllingrett som oser av vinterhygge og som smaker fantastisk? Da bør du prøve denne! Weber Grill har i en pressemelding delt sin oppskrift på en deilig vinterkylling du kan lage på grillen.
Med denne oppskriften får du brukt mange av restene fra desember måned. Her er det snakk om alt fra gløgg og pepperkaker, til rødkål og typiske julekrydder. Smaken er varm og vinterlig – med hint av nye tider.
Oppskrift
Personer: 4
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilbereding: 1,5 time
Vanskelighetsgrad: Lett
Grilltemperatur: 180 C
Grillmetode: Indirekte
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
Kålblanding
- ½ hode rødkål
- 4 skiver bacon
- 1 eple
- 2 ss honning
- 4 kvister timian
- 400 ml gløgg, rødvin eller 50/50 druejuice/vann
Rub
- 2 pepperkaker
- 1 ts allehånde
- ½ ts kanel
- 1/4 ts muskat
- 1 nellik
- 1 appelsin, skall og saft
- 1 ts brunt sukker
- Salt og pepper
Spesialutstyr
- Steketermometer
- Kyllingholder
Fremgangsmåte
Klargjøring av grillen
Klargjør grillen for indirekte varme, ca. 180 °C. Hvis du bruker en kulegrill på 57 cm, trenger du en halvfull grillstarter med tente briketter.
På kjøkkenet
- Skjær kålen fint (ved hjelp av en mandolin), hakk baconet og riv eplet.
- Bland kål, bacon og eple i en stor bolle, smak til med salt og honning, og bland forsiktig.
- Tilsett timian, 250 ml gløgg, og bland sammen.
- La kålen marineres i ca. 30 minutter
- I en morter, mal allehånde, kanel, muskat, nellik, appelsinskall og brunt sukker.
- Tilsett 1 ss appelsinsaft for å lage en pasta og smak til med salt og pepper.
- Smør kyllingen (på ut- og innsiden) med krydderpasta, og masser inn i skinnet.
- Hell resten av gløggen i koppen på kyllingholderen, og fest holderen.
- Fordel den marinerte rødkålen på bunnen av kyllingholderen, og plasser kyllingen på holderen.
Ved grillen
-
Plasser kyllingen over den indirekte varmen og stek i ca 75 minutter, eller til kjøttsaften er klar, og kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 75 °C.
-
Fjern kyllingen, og la den hvile i 10 minutter før servering.
Voila – du har en varm og deilig kylling med tilbehør, klar til å nytes!