Slik bruker du rester til å lage nydelig vinterkylling

Januar er her og for mange betyr det matrester. Hva passer vel da bedre enn å lage en nydelig og varm vinterkylling med noe av det som er til overs?

Har du rester igjen fra julen, eller ønsker du å prøve en ny kyllingrett som oser av vinterhygge og som smaker fantastisk? Da bør du prøve denne! Weber Grill har i en pressemelding delt sin oppskrift på en deilig vinterkylling du kan lage på grillen. 

Med denne oppskriften får du brukt mange av restene fra desember måned. Her er det snakk om alt fra gløgg og pepperkaker, til rødkål og typiske julekrydder. Smaken er varm og vinterlig – med hint av nye tider.

Oppskrift

Personer: 4

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilbereding: 1,5 time

Vanskelighetsgrad: Lett

Grilltemperatur: 180 C

Grillmetode: Indirekte

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)

Kålblanding

  • ½ hode rødkål
  • 4 skiver bacon
  • 1 eple
  • 2 ss honning
  • 4 kvister timian
  • 400 ml gløgg, rødvin eller 50/50 druejuice/vann

Rub

  • 2 pepperkaker
  • 1 ts allehånde 
  • ½ ts kanel
  • 1/4 ts muskat
  • 1 nellik
  • 1 appelsin, skall og saft
  • 1 ts brunt sukker
  • Salt og pepper

Spesialutstyr

  • Steketermometer
  • Kyllingholder

Fremgangsmåte

Klargjøring av grillen

Klargjør grillen for indirekte varme, ca. 180 °C. Hvis du bruker en kulegrill på 57 cm, trenger du en halvfull grillstarter med tente briketter.

På kjøkkenet

  • Skjær kålen fint (ved hjelp av en mandolin), hakk baconet og riv eplet.
  • Bland kål, bacon og eple i en stor bolle, smak til med salt og honning, og bland forsiktig.
  • Tilsett timian, 250 ml gløgg, og bland sammen.
  • La kålen marineres i ca. 30 minutter
  • I en morter, mal allehånde, kanel, muskat, nellik, appelsinskall og brunt sukker.
  • Tilsett 1 ss appelsinsaft for å lage en pasta og smak til med salt og pepper.
  • Smør kyllingen (på ut- og innsiden) med krydderpasta, og masser inn i skinnet.
  • Hell resten av gløggen i koppen på kyllingholderen, og fest holderen.
  • Fordel den marinerte rødkålen på bunnen av kyllingholderen, og plasser kyllingen på holderen.

Ved grillen

  • Plasser kyllingen over den indirekte varmen og stek i ca 75 minutter, eller til kjøttsaften er klar, og kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 75 °C.

  • Fjern kyllingen, og la den hvile i 10 minutter før servering. 

Voila – du har en varm og deilig kylling med tilbehør, klar til å nytes!