Reinsdyrgryte med sopp og fløte

Høst og vinter betyr tid for gode gryter vi kan varme oss på. Prøv denne med reinsdyr! 

Reinsdyr og sopp gryte

Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har i Norge. Så hva passer vel bedre enn å lage en god gryte med reinsdyr i vintermørket. Dette blir garantert en favoritt hos både store og små.

Ingredienser:

  • 600 g grytekjøtt av reinsdyr (skavet stek eller finnbiff)
  • 2 løk
  • 200 g skogsopp
  • 1 gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 ss olje til steking
  • 4 dl fløte
  • 4 dl vann
  • 2 hele einerbær
  • 1 g pepper
  • 1 g salt
  • 2 dl lettpisket fløte
  • 2 ss finhakket persille

Fremgangsmåte:

Grønnsaker, sopp og kjøtt deles i små gaffelbiter og brunes godt i en jerngryte.

Ha på fløte, vann og krydder, og kok opp. La gryten småkoke uten lokk i ca. 45 ­minutter.

Rett før servering visper du inn lettpisket fløte og persille.

Server med kokte poteter eller potetpuré.

Oppskrift av: Rune Pal