Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste, mest eksklusive og smaksrike kjøttet vi har i Norge. Så hva passer vel bedre enn å lage en god gryte med reinsdyr i vintermørket. Dette blir garantert en favoritt hos både store og små.
Ingredienser:
- 600 g grytekjøtt av reinsdyr (skavet stek eller finnbiff)
- 2 løk
- 200 g skogsopp
- 1 gulrot
- 50 g sellerirot
- 2 ss olje til steking
- 4 dl fløte
- 4 dl vann
- 2 hele einerbær
- 1 g pepper
- 1 g salt
- 2 dl lettpisket fløte
- 2 ss finhakket persille
Fremgangsmåte:
Grønnsaker, sopp og kjøtt deles i små gaffelbiter og brunes godt i en jerngryte.
Ha på fløte, vann og krydder, og kok opp. La gryten småkoke uten lokk i ca. 45 minutter.
Rett før servering visper du inn lettpisket fløte og persille.
Server med kokte poteter eller potetpuré.
Oppskrift av: Rune Pal