Hvordan kan vi lagre kjøtt, grønnsaker og urter slik at deres delikate og friske smaker blir bevart? Kan vi lage maten perfekt hver gang, slik at vi slipper å kaste den ut og begynne på nytt?
Mange ønsker svar på akkurat disse spørsmålene – og nå har Electrolux funnet løsningen på mange av utfordringene vi vanligvis møter i kjøkkenet.
Nytt og innovativ kjøkkenserie
I forbindelse med selskapets 100-årsjubileum har Electrolux lansert en ny og innovativ kjøkkenserie, som er utviklet basert på hvordan vi beveger oss og agerer på kjøkkenet.
Kjøkkenserien, kalt “Intuitive Kitchen Range”, består av en intelligent ovn, komfyr, vifte, oppvaskmaskin og et kjøleskap som bruker teknologi for å gjøre matlagingen vår enklere og mer bærekraftig.
Kokeplaten sørger for at maten aldri koker over. Ovnen styrer seg selv, slik at kjøttet og annet blir stekt til perfeksjon. Damp sørger for at grønnsakene alltid har litt tyggemotstand og kjøleskapet er designet slik at matvarene beholder saft, kraft og smak. Kort fortalt skal kjøkkenproduktene gjøre det enklere for oss å tilberede og håndtere mat på en bærekraftig måte ved å reagere intuitivt på matlagingen vår mens vi koker, steker eller baker.
Reagerer mens du lager mat
For eksempel har kokeplaten en nyttig SenseBoil-funksjon som er en avanserte sensor under glassplaten, som oppdager vibrasjonene på kokeplaten – sammen med verdens første trådløse koketermometer oppdager de når innholdet i gryten din holder på å koke over og skrur automatisk ned for varmen.
Ovnen er en høyteknologisk 4-i-1 multifunksjonell ovn med en innovativ funksjon som justerer riktig mengde damp og tradisjonell varme. Dette gjør at ovnen selv finner ut når kjøttet, brødet eller fisken er ferdig tilberedt og perfekt stekt.
Kjøleskapet er også designet til å kunne holde matvarene friskere i lengre tid, slik at du kan oppbevare det lengre og redusere å kaste for mye.
Redusere matsvinn på kjøkkenet
Kjøkkenserien er designet slik at vi skal reduserer matsvinn og matavfall så mye som mulig – både når det gjelder oppbevaring, klargjøring og oppvask.
Når kokeplaten sørger for at vannet i gryten din ikke koker over, sørger den samtidig for at pastaen oppnår “al dente”, litt tyggemotstand, og når ovnen i seg selv sørger for at maten blir tilberedt på riktig temperatur, ender du ikke med å steke den for tørr, og grønnsakene dine blir aldri for myke eller brødet brent.
Dermed mener Electrolux at du med den nye kjøkkenserien aldri vil kaste enten for kokt eller stekt mat, og starte på nytt. Maten blir alltid laget til perfeksjon, noe som er med på å redusere matsvinn i hjemmet.