Trikset som gir ostesmørbrødet perfekt gylden overflate – og det er ikke smør!

Dette trikset er så enkelt og gir ostesmørbrødet en perfekt gylden overflate - hver gang! Og nei det er ikke smør som er trikset!

Gylden overflate på ostesmørbrød

Hvis du elsker toast like mye som oss, ja da må du prøve dette trikset! 

En god toast, fylt med ost og for eksempel skinke slår aldri helt feil. Perfekt året rundt og en favoritt hos de fleste. Forestill deg at ostesmørbrødet kan bli enda bedre – med bare en ekstra ingredients! 

For du har sikkert før prøvd å smøre utsiden av brødskivene med smør for å gi overflaten både smak og en gylden skorpe. Eller er du kanskje en av de som er overbevist om at en liten skvett olje i panna gjør susen – så skal du tro igjen. 

Majones gjør susen 

Du skal nemlig smøre majones på utsiden av skivene. Det er nemlig kombinasjonen av egget og oljen i majonesen som gir overflaten denne perfekte fargen og konsistensen. Vi har selv testet og det funker! 

Uansett om du bruker toastjern eller steker den i stekepanna, så funker dette – hver gang! 

Majones på ostesmørbrød
Smør et lag med majones på utsiden av skiven. Foto: Redaksjonen

Slik lager du ostesmørbrød med gylden overflate 

Du trenger: 

  • Majones
  • Toastbrød
  • Ost 
  • Skinke 
  • Krydder etter smak. Eks, oregano, salt og pepper, grillkrydder 

Slik gjør du: 

  1. Smør den ene siden av brødskivene med et lett lag majones. 
  2. Putt ost, skinke og krydderier på den ikke smurte siden og slå to og to skiver sammen slik at du får en sandwich. 
  3. Stek deretter ostesmørbrødet enten i en tørr stekepanne på lav til middels varme eller i et toastjern. 
  4. Voila – et perfekt ostesmørbrød klar til servering.