To lekre spiselige julegaver

Ingenting er som hjemmelagde julegaver, og særlig de som er spiselige!

spiselig gave

Sliter du med å finne ut hva du skal gi til venner eller familie til jul? Det kan være vanskelig å finne ut hva folk ønsker seg eller trenger, men spiselige søtsaker er vi sikker på de fleste vil bli glade for. Her er to forslag til spiselige julegaver du kan legge under treet i år.

Sjokoladecookies-krukke

Ingredienser til krukke

  • 150 g hvetemel
  • ¼ ts natron
  • ¼ ts bakepulver 
  • ½ ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 75 g brunt sukker
  • 75 g hvitt sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 100 g mørk sjokolade
  • 60 g pecannøtter

Slik gjør du:

  1. Bland sammen 150 g hvetemel, natron, bakepulver, salt og veniljesukker. Ha dette over i krukken først. Fyll så på med 75 g brunt sukker etterfult av hvitt sukker, og deretter 75 g brunt sukker igjen. 
  2. Nå kan du fylle på med nye 150 g hvetemel, mørk sjokolade i biter og til slutt pecannøtter i biter.
  3. Sørg for at krukken er godt lukket så det brune sukkeret ikke blir hardt.
  4. Utenpå krukken henger du en lapp med fremgangsmåten på.

Etikett til krukken:

Pisk sammen 1 egg og 200 g romtemperert smør og 2 ss kremfløte til det er luftig. Pisk så inn innholdet i krukken. Fordel 16-18 runde baller utover to stekebrett, flat dem litt ut med hendene. Stek på 175 grader (over- og undervarme) i 13-15 minutter.

Varm sjokolade

Ingredienser til krukke

  • 25 g brunt sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g mørk sjokolade (70%)
  • Minimarshmallows

Slik gjør du 

  1. I en liten krukke heller du først brunt sukker, så kakaopulver, så vaniljesukker og til slutt hakket mørk sjokolade. 
  2. Topp det hele med minimarshmallows.
  3. Utenpå krukken henger du en lapp med fremgangsmåten på.

Etikett til krukken:

Fjern marshmallowsen og ha resten av innholdet i en kjele. Pisk inn 6 dl melk. Kok opp og server med marshmallowsen.

Oppskriftene er hentet fra «Julemat – Helt enkelt» av Ida Gran-Jansen