Alternativ til helgekosen
Ikke bare er grønnkålchips svært helsebringende, det er også laget på null komma niks. Grønnkål er rik på jern, C-vitamin og A-vitamin, og er kjent for å ha mange helsemessige fordeler. Mange forbinder den nok mer til salater, smoothier og middagsretter – men sprøstekes den i ovnen passer den også godt på snacksbordet.
Dette trenger du
- 1 pakke grønnkål
- 2 ss olivenolje
- Salt
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 175 grader (varmluft). Skyll og rens grønnkålen og riv bladene i grove biter.
- Gni grønnkålen inn med litt olivenolje og fordel de jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over havsalt.
- Stek grønnkålen midt i ovnen i 15 minutter til grønnkålen er sprø og gyllen. Er bladene litt tykke kan du vende de underveis og eventuelt legge til 5 minutter på steketiden.
- La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så de blir sprø før du nyter dem.
- Chipsen kan god oppbevares noen dager i en lufttett boks, men smaker best samme dag som du lager dem.