STOPP med å drikke rett fra boksen

En australsk studie vil få deg til å endre drikkevanene dine - fra nå av skal du ikke lenger drikke direkte fra drikkeboksen.

Det er et faktum at vi mennesker blir utsatt for mange bakterier, organismer og enzymer hver dag – faktisk er det helt uunngåelig. Men mange ganger går vi rundt i lykkelig uvitenhet, mens de tingene vi ikke anser som skitne faktisk er blant de skitneste.

Overalt hvor du legger hendene dine, vil du komme i kontakt med motbydelige, levende organismer og skadelige bakterier. Men disse bakteriene er en del av hverdagen vår, og de fleste er ikke farlige – men hvem vil vel ha coli-bakterier i munnen?

Hvis du drikker brus eller øl direkte fra boksen, vil du utsette deg for bakterier som er verre enn du sannsynligvis umiddelbart innser.

Værre enn toalettsetet

Studien som har dokumentert den sjokkerende mangelen på hygiene på drikkebokser ble utført av EarthEcco. Det australske selskapet spesialiserer seg på forskning på bakterier og utvikling av vaskemidler. Studien hadde som mål å belyse forbrukernes hygienevaner og deres skitne omgivelser – og resultatene var sjokkerende.

Når EarthEcco må indikere en grad av skitt i studiene sine, måler de i henhold til RLU (relativ lysenhet). Vanligvis anses en gjenstand for å være ren når den er under 30 RLU. Hvis en gjenstand er mellom 135-300 RLU, er den skitten og uren.

Men antallet hermetiske brus var langt høyere.

Da EarthEcco testet en vanlig hermetisk brus, målte den 1146 RLU! Til sammenligning måler et toalettsete rundt 980 RLU. Hermetisk brus er derfor ekstremt skitten og infisert med bakterier som er helseskadelige.

Jake Tyson, administrerende direktør i EarthEcco, sier: «Det sjokkerte meg at brusboksen var skitnere enn et toalettsete. Jeg drikker nesten heller fra toalettskålen enn fra en boks.» Han sverger at han i fremtiden vil bruke sugerør dersom han skal drikke væske ut av en boks. 

Hell i glass eller drikk med sugerør

Overflaten på en brusboks er dekket med mange bakterier (inkludert koliforme bakterier), organismer og enzymer som kan gjøre deg alvorlig syk – og i sommervarmen får bakteriene bedre forhold og sprer seg dermed med lynets hastighet. Du bør derfor drikke brus på en annen måte i fremtiden.

Vi anbefaler at du i stedet hell drikken i et rent glass eller drikker med et sugerør.

Kilde: news.com.au