Dette trenger du:
Oppskriften er til 8 vafler
Vaffelrøre
- 100 g squash, revet
- 2 egg
- ½ dl melk
- 100 g hytteost
- 50 g hvetemel
- 1 ss tørket timian
- ½ ts salt og litt pepper
- Nøytral olje
Laksemousse
- 200 g røkelaks
- ½ rødløk, finhakket
- 1 ss gressløk, finhakket
- 40 g dill-majones, se side 206, eller vanlig majones
- 40 g gresk yoghurt eller creme fraiche
- 1 ss sitronsaft
- ½ ts dijonsennep
- ½ flytende honning
- ½ salt og litt pepper
Slik gjør du:
Start med vaflene. Riv squashs. Klem væsken ut av squashen mellom fingrene. Bland sammen egg, melk og hytteost.
Tilsett de tørre ingrediensene og bland til slutt inn den revne squashen. Varm vaffeljernet, tilsett litt fett og bruk ca. 1 dl deig til hver vaffel. Vaflene stekes i ca. 5 minutter.
Bland laksen i en skål sammen med løk og gressløk. Rør inn majones, yoghurt, sitronsaft, sennep, honning, salt og pepper i en bolle. Røren skal ikke være for tynn, men en fast masse. Server vafler og laksemoussen slik at du kan toppe dine egne vafler som vist på bildet. Eller server dem som små appetizers eller soml forrett hvis du har gjester.
Oppskriften er laget av Maria Christensen og utgitt av Muusman Forlag. Du kan finne mange andre nydlige oppskrifter som passer for årstiden i boka hennes “Mad og Kærlighed – inspiration til din hverdagsmad”. Boken er dansk.