Squash og kantareller er en fantastisk god kombinasjon. Prøv denne supergode oppskriften på squashsuppe med kantareller neste gang du skal lage en suppe. Den er enkel og passer perfekt til forrett eller som hovedrett alene.
Oppskrift på squashsuppe med kantareller
Ingredienser
4 personer
- 1 stor squash eller 2 små – ca. 600 gr
- 2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 terninger grønnsakskraft
- 2 stilker fersk rosmarin (kun blader) eller 1 ss tørket rosmarin
- 2 dl hvitvin
- 100 g hasselnøtter
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- 100 g kantareller
- 1 liter vann
Les også:
Slik lykkes du med squash i hagen og drivhuset
6 tips til hvordan du finner kantareller
Fremgangsmåte:
- Slå på ovnen på 180 grader (varmluft) og stek hasselnøttene i ca 8 minutter til de er lysebrune.
- Skjær squashen i mellomstore biter på ca 3 x 3 cm. Stek squashen i olivenolje til de tar farge. Skru ned varmen litt.
- Hakk løken og legg den i squashen. Når løken er klar, hell i hvitvinen sammen med hvitløk, de ristede hasselnøttene og rosmarin.
- Kok det hele ned til omtrent halvparten.
- Hell i vann, tilsett buljongen og krydre med pepper.
- La suppen koke i ca 15-20 minutter.
- Bruk en stavmikser til å blende det hele og smak til.
- Mens squashsuppen koker steker du kantarellene i pannen – husk å også smaksette dem med salt og pepper. Et godt tips er å starte med å tørrsteke soppen og først tilsette fett når den begynner å få farge.
- Kantarellene drysses på toppen av squashsuppen når den serveres.
Server suppen med brød.