Flere har nok opplevd å komme hjem fra butikken med en avokado som man trodde var moden, men som er stein hard. Og ofte er dette et problem ettersom man gjerne skal bruke den i matlagingen der og da.
Derfor er det fint å ha noen smarte triks på lur, som dette trikset som på lynraskt og magisk vis kan modne harde avokadoer.
På kun 10 minutter kan du forvandle steinharde avokadoer til bløte, deilige avokadoer – perfekte til en kremet guacamole.
Triks #1 – kunstig modning av avokado:
– Sett ovnen på 120°C
– Pakk avokadoen inn i folie
– Legg avokadoene på et stykke bakepapir eller fat i ovnen.
– Kjenn på avokadoene etter 10 minutter, da skal de ha blitt noe bløtere.
– Smaken kan endre seg noe, men denne fremgangsmåten vil ikke påvirke smaken hvis du for eksempel skal bruke avokadoen til guacamole.
Triks #2 – naturlig modning:
Hvis du har et par dager til å modne avokadoene dine, så bruk Martha Stewarts smarte metode.
Her skal du bare legge avokadoene i en papirpose sammen med epler og vente én til to dager.