Det finnes sjeldent noe som er deiligere enn å kose seg med hjemmelagde sveler en kald vinterdag.
Det vet forfatterne Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen bak boken «Takkemat – flat mat på takke og i panne», som har laget denne fryktelig gode oppskriften!
PS! Har du ikke takke kan du fint steke svelene i stekepannen.
Dette trenger du:
1 liter kulturmelk
1 barneskje natron
1 ts hornsalt
3 ss sukker
3 egg
Hvetemel nok til at røren er litt tykkere enn en vaffelrøre (ca. 5 dl)
Slik gjør du det:
1. Bland alt og rør til det blir en god, jevn røre. (Jo mer mel i røren, jo fastere blir svelene.)
2. Stek svelene på litt under middels varm takke til de blir godt stekte, men ikke brente, på begge sider. Avkjøl dem på rist.
3. Server svelene tradisjonelt med smør og sukker, eller smør og brunost. Disse er supre å fryse ned. Legg litt matpapir mellom hver svele, og pakk dem i tette poser.
Få flere gode tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!