Ramsløk blir ofte kalt “vill hvitløk” og passer med sin hvitløkslignende smak til det meste. Denne ramsløkpestoen gir en helt annen smak enn den vanlige basilikumspestoen, men kan brukes på akkurat samme måte. Du kommer til å elske den!
Prøv pestoen i en salat, på pizza, på brødskive eller i pasta. Ikke bare smaker det nydelig, det er også superenkelt å lage. Nedenfor kan du se hva du trenger av ingredienser, samt hvordan du kan lage din egen ramsløkpesto på null komma niks.
Lyst til å lage ditt eget ramsløksalt i samme slengen? Se oppskrift her.
Dette trenger du:
- 200g ramsløk
- 1 ss himalayasalt
- 3-4 dl god olivenolje
- 2 dl pinjekjerner
- 30-50g parmesan
- 1 stk limesaft (hvis ønsket)
Slik gjør du:
- Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Når de har fått en pen gyllen farge er de ferdige.
- Ha deretter de ristede pinjekjernene i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, sammen med ramsløk, parmesan og salt.
- Tilsett olivenolje underveis.
- Pestoen er ferdig når alt er godt blandet og ønsket konsistens er oppnådd.
- Voila! Hell over på tette glass.
Tips: Dersom du heller et lite lag med olivenolje på toppen av pestoen, før du setter lokk på krukken, holder pestoen seg mye lenger.