Slik lager du mat i oppvaskmaskinen

Ja, du kan tilberede de lekreste retter i oppvaskmaskinen. 

Vakuumpakket og langtidstilberedt mat, er populært både i hjemmet og på de fineste restauranter. Det er en teknikk som på fagspråket kalles sous vide. Men visste du at du kan gjøre noe lignende i din egen oppvaskmaskin?

Les også: Derfor bør du skaffe deg en slow-cooker

Å tilberede mat i oppvaskmaskinen vil nok virke rart for mange, men det er ikke så vanvittig som det kan virke. Hvis maten pakkes godt og det ikke kommer vann inn, fungerer oppvaskmaskinen som en slags dampovn. Oppvaskmaskinen kan nemlig holde en jevntemperatur (55-65 grader) over flere timer. Akkurat som en sous vide-maskin. 

Lag maten i lufttette glass

Når du skal tilberede mat i oppvaskmaskinen bør du bruke lufttette glass, slik at maten ikke kommer i kontakt med vannet fra oppvaskmaskinen. I videoen under brukes det Mason Jars, disse ligner på norske Norgesglass. Putt maten i glasset, så har man oppi litt vann eller garnityr. 

Har du ikke passende glass, er det beste å vakuumpakke maten. En annen mulighet er å pakke den inn i aluminiumsfolie, men pakk den da GODT inn slik at det ikke kommer inn vaskemaskinvann. 

Les også: Slik vakuumpakker du uten maskin

Det er mange forskjellige retter man kan lage i oppvaskmaskinen – det er bare å søke på nettet. 

Særlig velegnet er blant annet: 

  • Asparges
  • Grønne bønner
  • Laks 
  • Kylling
  • Hummer

I denne videoen under får du en ufyllende forklaring på hvordan du tilbereder mat i oppvaskmaskinen: