Slik lager du enkelt kjøleskapsgrøt

I travle hverdager har man sjeldent mye tid på kjøkkenet om morgenen. Men hvorfor ikke forberede en sunn og god frokost kvelden før?

Slik lager du enkelt kjøleskapsgrøt

Det kan være vanskelig å finne tid til å lage en god frokost om morgenen. Mange ender ofte opp med noe som ikke er særlig mettende, eller bare dropper frokosten helt. Det er ikke et godt utgangspunkt for en lang dag på jobb eller skole, da energinivået vil falle raskt.

Men den nye trenden med kjøleskapsgrøt har reddet mange B-mennesker. Ved å legge havregryn i bløt i kjøleskapet over natten, vil en sunn og fiberrik frokost stå å vente når vekkerklokken ringer. Frokosten kan da nytes uten at du trenger å bruke tid på å kokkelere om morgenen, samtidig som at den metter og gir næring i mange timer.

Kjøleskapsgrøt har reddet mange B-mennesker.
Topp grøten med bær og nøtter. Foto: Getty Images

Dette trenger du:

Til grøten:

  • 1,5 dl havregryn (velg mellom lettkokte, glutenfrie, finvalsede eller grovvalsede)
  • 2 dl melk (av ønsket type)
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme

Til servering:

  • 2 ss vanilje yoghurt (eller ønsket smak)
  • 1 håndfull frosne bringebær og/eller andre bær/oppskårede frukter
  • 1 ts kanel
  • 1 håndfull med hakkede nøtter av ønsket slag

Les også: Slik lager du steamet melk hjemme!

Slik gjør du:

  1. Bland havregryn, chiafrø og melk i en matboks eller et glass med lokk. Dette er perfekt om du vil ta med deg frokosten på veien. Rør inn vaniljesukker og kardemomme for ekstra smak.
  2. Sett på lokket og legg den i kjøleskapet mellom 6-8 timer, helst over natten.
  3. Ta ut grøten om morgenen og rør inn yoghurten. Topp med ønskede bær eller frukter, samt nøtter, og dryss på kanel til sist. Nyt!