Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har Knorr utviklet en lett og god oppskrift på en klimavennlig lasagne. Få den her.

Vil du også gjerne bidra til å passe på jorden og vår alles fremtid? ⅓ av alle drivhusgassene som slipper ut på verdensbasis, stammer fra det vi spiser. Derfor gir det fint mening av vi tenker over hva det er vi putter i munnen. 

Imidlertid er hverdagen hektisk for mange, og det kan være vanskelig å få tid til å eksperimentere med nye retter, som alle i familien liker. Men det trenger faktisk ikke å være så vanskelig å spise mer klimabevisst. Med små, enkle endringer i familiens kost kan du være med på å gjøre en forskjell for miljøet. 

Knorr har utviklet flere oppskrifter og tips, som gjør det lett å erstatte kjøttet med klimavennlige alternativer i dine favorittretter – og i tillegg få brukt opp restene i grønnsaksskuffen. 

I de neste 4 ukene deler vi oppskrifter med deg som vi håper at kan hjelpe deg å komme i gang med en ny klimavennlig livsstil. 

Vi starter med denne oppskriften på en utrolig god, klimavennlig lasagne. 

Oppskrift: Klimavennlig lasagne 

Til 4 porsjoner 

Dette trenger du:

 • 1 pakke Knorr Lasagne Dinner Kit 
 • 250g røde tørre linser, satt i vann. Hvis du ikke ønsker en helt kjøttfri lasagne kan du halvdelen av de røde linsene erstattes med 200g (en halv pakke) kjøttdeig/karbonadedeig. 
 • 1 løk, finhakket 
 • 3 never med hakkede, revne eller blandede grønnsaker, f.eks gulrøtter, champignon, squash, eller det du har i grønnsaksskuffen 
 • 1 pose revet mozzarella 
 • 2 spsk. olivenolje 
 • 3 dl. melk 
 • 6 dl. kaldt vann 

Tilbehør: 

Salat. Hakk grønnkål til en salat og bland med gresskarkjerner og en eddikdressing. 

Slik gjør du: 

 1. Tenn ovnen på 180°C varmluft. 
 2. Varm oljen i en gryte og surr løken til de er gylne. 
 3. Tilsett grønnsakene, linser, Knorr lasagne sauce mix, melk og vann. Rør godt og la sausen simre til linsen er myke. 
 4. Smør en ildfast form med olje og putt litt av sausen i bunnen av fatet. Dekk deretter sausen med lasagneplater. Fortsett med å legge lagvis sause og plater til du ikke har mere. Husk! Det øverste laget skal være sauce. 
 5. Topp lasagnen med revet mozzarella. 
 6. Putt lasagnen i ovnen i 25-30 minutter. La lasagnen stå  5 minutter til avkjøling før servering. 
 7. Hakk grønnkål og putt i en stor skål. Topp salaten med gresskarkjerner og en eddikdressing. 

… Velbekomme!