Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du oppskriften på en knallgod burger, som både er god på smaken og samvittigheten. 

Hvis du er en av de som elsker å sette tenna i en god burger, men synes det er litt kjipt med forbruket ditt på oksekjøtt, har vi den perfekte oppskriften til deg: klimavennlig burger med deilig bearnaise-mayo. 

Knorr har utviklet en rekke alternativ og klimavennlige retter på noen av nordmennene favorittretter, som vi deler med deg over 4 uker- Vi har tidligere delt oppskriften på lasagne, og nå har turen kommet til burgeren. 

Få oppskriften her.

Oppskrift på klimavennlig burger med bearnaise majones

Til 4 porsjoner 

Dette skal du bruke

Burger: 

  • 1 boks kikerter (400g) eller 250g tørkede kikerter, satt til bløt og kokte 
  • 1 stk Knorr Grønnsaksbuljong terning, smuldret 
  • 1 liten løk 
  • 1 fedd hvitløk, presset 
  • 4 spsk. mel 
  • 1 spsk. rasp 

Ingredienser til steking: 

  • 3 spsk. olivenolje 
  • 1 dl. rasp 

Bearnaise-mayonnaise 

  • 1 pose Knorr Bearnaisesaus
  • 6 spsk. mayonnaise 

Tilbehør til burger

  • Burgerbrød 
  • Tomat 
  • Salat 
  • Agurk 
  • Rødløk 
  • Ovnsbakte potetbåter eller pommes frites

Slik gjør du: 

  1. Hell vannet fra kikertene og mix ingrediensene til burgeren i en foodprosessor, i en blender eller med en stavmixer inntil det er en fast og jevn farse. 
  2. Putt litt olje på hendene og del farsen i fire. Rull og trykk flat til en burger på en tallerken med rasp. Snu burgeren slik at det kommer jevnt med rasp på begge sidene. 
  3. Varm litt olje i en stekepanne og stek burgerne i ca 3-4 minutter på hver side inntil de har en sprø skorpe. 
  4. Når burgerne steker blander du sammen en pose med Knorr Bearnaisesaus sammen med majonese, slik at du får en bearnaise-majones. 
  5. Når burgeren er stekt og bearnaise majonesen er rørt sammen, mangler du kun å bygge burgeren din. Putt litt majones på burgerbrødet, topp med salat, burger, tomat, agurk og rødløk. Server med varme potetbåter eller pommes frites. Bruk resterende bearnaise-majones som dipp.