Hvis du er en av de som elsker å sette tenna i en god burger, men synes det er litt kjipt med forbruket ditt på oksekjøtt, har vi den perfekte oppskriften til deg: klimavennlig burger med deilig bearnaise-mayo.
Knorr har utviklet en rekke alternativ og klimavennlige retter på noen av nordmennene favorittretter, som vi deler med deg over 4 uker- Vi har tidligere delt oppskriften på lasagne, og nå har turen kommet til burgeren.
Få oppskriften her.
Oppskrift på klimavennlig burger med bearnaise majones
Til 4 porsjoner
Dette skal du bruke
Burger:
- 1 boks kikerter (400g) eller 250g tørkede kikerter, satt til bløt og kokte
- 1 stk Knorr Grønnsaksbuljong terning, smuldret
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk, presset
- 4 spsk. mel
- 1 spsk. rasp
Ingredienser til steking:
- 3 spsk. olivenolje
- 1 dl. rasp
Bearnaise-mayonnaise
- 1 pose Knorr Bearnaisesaus
- 6 spsk. mayonnaise
Tilbehør til burger
- Burgerbrød
- Tomat
- Salat
- Agurk
- Rødløk
- Ovnsbakte potetbåter eller pommes frites
Slik gjør du:
- Hell vannet fra kikertene og mix ingrediensene til burgeren i en foodprosessor, i en blender eller med en stavmixer inntil det er en fast og jevn farse.
- Putt litt olje på hendene og del farsen i fire. Rull og trykk flat til en burger på en tallerken med rasp. Snu burgeren slik at det kommer jevnt med rasp på begge sidene.
- Varm litt olje i en stekepanne og stek burgerne i ca 3-4 minutter på hver side inntil de har en sprø skorpe.
- Når burgerne steker blander du sammen en pose med Knorr Bearnaisesaus sammen med majonese, slik at du får en bearnaise-majones.
- Når burgeren er stekt og bearnaise majonesen er rørt sammen, mangler du kun å bygge burgeren din. Putt litt majones på burgerbrødet, topp med salat, burger, tomat, agurk og rødløk. Server med varme potetbåter eller pommes frites. Bruk resterende bearnaise-majones som dipp.