Skrei med asiatisk tvist

Skrei er i sesong i de kalde vintermånedene, og kan tilberedes på en rekke ulike måter. Tør du prøve deg på denne asiatiske varianten?

skrei

Ovnsbak skreien med en deilig saus fullpakket med krydder og smaken setter seg i kjøttet. Med spennende tilbehør er dette en skrei-oppskrift som raskt kan bli en ny favoritt.

Dette trenger du

  • 800 g skreifilet
  • 1 chili, rød
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus (fishsauce)
  • 2 ss sukker
  • 1 limeblad
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss vann
  • 1 bunt koriander, frisk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 8 stk brokkolini
  • 16 sukkererter
  • 2 pak choy
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss oyster sauce
  • 2 ss sesamfrø
  • olje
  • risnudler

Topping

  • 2 ss peanøtter
  • 2 vårløk
  • 1 neve koriander, frisk

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
  • Grovhakk chili. Hakk hvitløk og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, vann, sukker, sesamolje og koriander sammen med en stavmikser.
  • Fordel omtrent halvparten av sausen over skreien. Finhakk limeblad og ha det i resten av sausen for mer smak. Sett formen midt i ovnen og bak skreien på 180 grader i cirka 20 minutter eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.

Tilbehør

  • Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek grønnsakene i et par minutter på høy varme.
  • Ha i en skvett vann og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
  • Kok risnudler etter pakningsbeskrivelsen

Servering

Server skreien i formen eller anrett tallerkener med risnudler, grønnsaker og skrei. Ha resten av sausen, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander på toppen.