Forfriskende salat med rabarbra som alle vil elske. Blir det mer sommerstemning enn det? Denne salaten er både enkel å lage og den vil garantert falle i smak hos store og små. Passer perfekt til all grillmat, kylling, kjøtt, fisk og lam.
Salat med rabarbra
Ingredienser:
Ca. 3 personer som tilbehør
- 400 g. rabarbra
- 2 ts. Sukker
- Pose med spinat eller annen salat
- 50 g. feta
- 4 ss. Honningristede solsikkekjerner
- Litt flaksalt
- Evt. litt fersk dill
Dressing
- 1 ss. Flytende honning
- 1 ss. Hvitvinseddik
- 1 ss. Olje
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 grader (varmluft). Skjær rabarbraen i ca. 2 cm stykker- Legg bitene på en stekeplate med bakepapir og vend dem i 2 ts. Sukker.
- Sett stekebrettet i ovnen og stek rabarbrabitene i 13.minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles på kjøkkenbordet.
- Dander salaten på et stort fat og legg rabarbra bitene og osten opp.
- Rør sammen dressingen og hell over salaten og dryss over frøene. Dryss litt salt på toppen.
God appetitt!
Prøv også disse oppskriftene med rabarbra:
Oppskriften er fra kokeboken ‘MAD OG KÆRLIGHED – Inspirasjon til hverdagsmaten din’ av Maria Christensen fra Muusmann Forlag. Idenyt.dk