Saftig gulrotkake

Skal du ha gjester på besøk, men aner ikke hva du skal servere? Da bør du prøve deg på denne klassiske gulrotkaken, det vil garantert bli en suksess!

kake

Ingen kan motstå en deilig gulrotkake, med sin saftige bunn og friske frosting. Her er vår enkle men gode oppskrift på den klassiske kaken.

Dette trenger du;

Til deigen;

  • 4 medium gulrøtter (ca 300 gram)
  • 3 spsk smør eller nøytral olje
  • 5 dl havregryn
  • 3 egg
  • 2 dl skyr
  • 1 dl sirup eller honning
  • 2 tsk kanel
  • 1 klype salt
  • 1-2 dl valnøtter (kan sløyfes)

Til frosting

  • 200 g kremost
  • 2 spsk skyr
  • Skallet fra en sitron
  • 2 spsk melis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Sitronsaft

Slik gjør du;

  1. Sett ovnen på 170 grader. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  2. Vask gulrøttene og riv dem fint.
  3. Bland alle ingrediensene i en bolle og bland det grundig sammen. Tilsett valnøttene til slutt og vend dem inn i deigen.
  4. Ta deigen over i en stor form kledd i bakepapir. Deigen skal ikke være mer enn 3 cm høy. Stek kaken i ca 25 minutter, til den er fuktig men fast.

Frosting;

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en skål og smak til med sitronsaft og eventuelt tilsett mer melis.
  2. Ta først frostingen på kaken når den er avkjølt.