Ingen kan motstå en deilig gulrotkake, med sin saftige bunn og friske frosting. Her er vår enkle men gode oppskrift på den klassiske kaken.
Dette trenger du;
Til deigen;
- 4 medium gulrøtter (ca 300 gram)
- 3 spsk smør eller nøytral olje
- 5 dl havregryn
- 3 egg
- 2 dl skyr
- 1 dl sirup eller honning
- 2 tsk kanel
- 1 klype salt
- 1-2 dl valnøtter (kan sløyfes)
Til frosting
- 200 g kremost
- 2 spsk skyr
- Skallet fra en sitron
- 2 spsk melis
- 1 tsk vaniljepulver
- Sitronsaft
Slik gjør du;
- Sett ovnen på 170 grader. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
- Vask gulrøttene og riv dem fint.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og bland det grundig sammen. Tilsett valnøttene til slutt og vend dem inn i deigen.
- Ta deigen over i en stor form kledd i bakepapir. Deigen skal ikke være mer enn 3 cm høy. Stek kaken i ca 25 minutter, til den er fuktig men fast.
Frosting;
- Bland alle ingrediensene sammen i en skål og smak til med sitronsaft og eventuelt tilsett mer melis.
- Ta først frostingen på kaken når den er avkjølt.