Vi har alle opplevd å irritere oss over at bananene i fruktkurven er blitt brune og overmodne. En perfekt måte å ta nytte av de, og unngå unødvendig matavfall er å lage et deilig bananbrød.
Oppskrift på bananbrød
Du trenger:
- ½ dl melk
- 75 g smør
- 2 egg
- 2 modne bananer
- 2 dl strøsukker
- 3 dl hvetemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakepulver
Slik gjør du:
- Begynn med å smøre en avlang form (ca 1 ½ liter), og sett ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret og bland inn melken.
- Visp egg og sukker i en skål til det blir luftig.
- Mos bananene.
- Bland inn de moste bananene, kanel og mel blandet med bakepulver i skålen.
- Avslutt med å tilsette melkeblandingen og hell så røren i den smurte formen.
- Bak bananbrødet i nedre del av ovnen i ca 55-60 minutter.
Vil du sette ditt eget preg på kaken, kan du godt blande inn hakket mørk sjokolade eller valnøtter i kakerøren.
Bananbrød-oppskriften er hentet fra Arla.se