Saftig banbrød – Få nytte av de brune bananene!

Bananbrød eller banankake er en superenkel og lekker kake du kan imponere venner og familie med. Bedre kake er vanskeligere å finne - her er oppskriften!

bananbrod

Vi har alle opplevd å irritere oss over at bananene i fruktkurven er blitt brune og overmodne. En perfekt måte å ta nytte av de, og unngå unødvendig matavfall er å lage et deilig bananbrød.

Oppskrift på bananbrød

Du trenger:

  • ½ dl melk
  • 75 g smør
  • 2 egg
  • 2 modne bananer
  • 2 dl strøsukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakepulver

Slik gjør du:

  1. Begynn med å smøre en avlang form (ca 1 ½ liter), og sett ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smøret og bland inn melken.
  3. Visp egg og sukker i en skål til det blir luftig.
  4. Mos bananene.
  5. Bland inn de moste bananene, kanel og mel blandet med bakepulver i skålen. 
  6. Avslutt med å tilsette melkeblandingen og hell så røren i den smurte formen.
  7. Bak bananbrødet i nedre del av ovnen i ca 55-60 minutter.

Vil du sette ditt eget preg på kaken, kan du godt blande inn hakket mørk sjokolade eller valnøtter i kakerøren.

Bananbrød-oppskriften er hentet fra Arla.se