Sitter du igjen med gresskarkjerner etter å ha laget en skummel Halloweenlykt, eller en lekker middag av gresskar? Da må du ikke kaste de – de kan nemlig bli til en kjempegod snack eller garnityr, og sunne er de og!
Du trenger;
- Gresskarkjerner
- Nøytral olje
- Flaksalt
Slik rister du gresskarkjerner;
Før du begynner må du skylle gresskarkjernene godt i kaldt vann og tørke de
- Varm nøytral olje i en stor stekepanne (1ss per 1 ½ dl kjerner), og tilsett gresskarkjernene når pannen er varm.
- Rør godt sammen inntil kjernene “popper” og får en gyllen farge, tilsett salt etter behov.
- Legg de over på en tallerken eller et bakebrett kledd med kjøkkenpapir og la de avkjøles.
Liker du mer smak kan du også tilsette chili, hvitløk eller annet krydder til gresskarkjernene.