Oppskrift: Kremete potet- og purreløksuppe

Denne enkle og gode oppskriften på potet- og purreløksuppe med sprø parmaskinke kan fort bli en avhengighet.

potet og purresuppe

Potet- og purreløksuppe er en smakfull suppe som er enkel å lage. Det er en klar favoritt hos mange, både for store og små. Denne oppskriften på potet- og purreløksuppe med blandt annet knollselleri og parmaskine gir en frisk og kremete suppe som smaker super godt.

Ingredienser til potet- og purresuppe

(4 personer)

  • 500 g skrelte poteter
  • 250 g skrelt knollselleri
  • 1 liter kyllingbuljong
  • blader fra 2 kvister fersk timian eller 1 ts. tørket timian
  • 2 dl fløte
  • 4 hakkede purrer
  • salt og pepper
  • 1/4 dl mandel- eller valnøttolje
  • 4 skiver lufttørket parmaskinke (spekeskinke eller bacon kan også brukes)

Fremgangsmåte:

  • Skjær potetene og sellerien i små biter og kok i 25 minutter i kyllingkraft med timian.
  • Blend deretter suppen til den er kremete.
  • Tilsett fløte og hakket purreløk og kok suppen i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og mandelolje.
  • Stek parmaskinken sprø i ovnen og server på toppen av suppen.
Den hemmelige pannekakeingrediensen!

Den hemmelige pannekakeingrediensen!

Slik lager du din egen sennep fra bunnen av
sennep

Slik lager du din egen sennep fra bunnen av

Oppskrift på tradisjonell fårikål
fårikål

Oppskrift på tradisjonell fårikål