Potet- og purreløksuppe er en smakfull suppe som er enkel å lage. Det er en klar favoritt hos mange, både for store og små. Denne oppskriften på potet- og purreløksuppe med blandt annet knollselleri og parmaskine gir en frisk og kremete suppe som smaker super godt.
Ingredienser til potet- og purresuppe
(4 personer)
- 500 g skrelte poteter
- 250 g skrelt knollselleri
- 1 liter kyllingbuljong
- blader fra 2 kvister fersk timian eller 1 ts. tørket timian
- 2 dl fløte
- 4 hakkede purrer
- salt og pepper
- 1/4 dl mandel- eller valnøttolje
- 4 skiver lufttørket parmaskinke (spekeskinke eller bacon kan også brukes)
Fremgangsmåte:
- Skjær potetene og sellerien i små biter og kok i 25 minutter i kyllingkraft med timian.
- Blend deretter suppen til den er kremete.
- Tilsett fløte og hakket purreløk og kok suppen i 2-3 minutter.
- Smak til med salt, pepper og mandelolje.
- Stek parmaskinken sprø i ovnen og server på toppen av suppen.