Polentakake med sitron

Lyst til å prøve noe nytt til jul? Da kan vi anbefale polentakake med sitron, en italiensk kake med frisk og noe syrlig smak.

polentakake

Lag en enkel og rask polentakake hvis du skulle få uventet besøk. Kaken kan serveres lunken slik som den er med et lite dryss melis på toppen, eller med sesongens bær, lettpisket krem eller god vaniljeis til.

Oppskrift på polentakake

Gir 8 porsjoner
Steketid: 45 minutter
Temperatur: 160 °C
Springform: Ø 25

Ingredienser:

  • 250 g smør
  • 250 ml sukker
  • 3 egg
  • 150 g polenta(maismel)
  • 175 g malte mandler
  • Saft og skall av to sitroner
  • 1 ts bakepulver
  • En klype salt                                                                                              

Slik gjør du:

  1. Varm ovnen til 160 °C. Smør en springform(Ø 25 cm), og kle den med bakepapir.
  2. Ha egg og sukker i bollen. Bland godt på middels hastighet i en kjøkkenmaskin. 
  3. Ha i resten av ingrediensene. Bland til du har en jevn og glatt deig.
  4. Hell deigen over i en springform. Stekes i rundt 45 minutter til den har hevet seg litt og er gyllen. Dersom du synes den blir for brun på toppen underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie. 
  5. Ta kaken ut av ovnen, og la den avkjøle litt før servering. 
  6. Strø over litt melis og servér den gode polentakake.

Kilde: Kenwood