Pavlova med sitron og friske bær

Pavlova er en klassiker som alle elsker, de er lette å lage og kan mette mange. Ikke minst er den fantastisk å se på!

kake pavlova

Skal du servere pavlova til konfirmasjon, bursdag eller 17. mai? da bør du prøve denne varianten med frisk sitron, den vil garantert bli en suksess!

Pavlova med sitron og bær – Dette trenger du:

Marengs:

  • 4 dl sukker
  • 8 eggehviter
  • 3 dl ristet kokos
  • 3 tsk maisenna

Topping:

  • 4 dl lemoncurd
  • 5 dl kremfløte
  • Et utvalg av friske bær (f.eks blåbær, bringebær, rips eller bjørnebær)

Slik lager du din pavlova:

  • Sett ovnen på 180 grader og klargjør en langpanne (30x40cm) med bakepapir
  • Visp eggehvitene til et fast skum med håndmikser eller i kjøkkenmaskin
  • Ha i sukker litt etter litt, og rør sammen til du har en blank marengs uten sukkerkrystaller. Rør inn kokos og maisenna mot slutten.
  • Ha marengsen over i langpannen og smør det utover til en jevn masse. Sett langpannen i midten av ovnen, og senk temperaturen til 125 grader. Stek i ca 1 1/2 time, og slå så av ovnen. La marengsen stå i ovnen til den er avkjølt.
  • Legg marengsen over på et serveringsfat, og smør lemon curd på overflaten. Visp kremfløten til krem, og dander den over marengsen, avslutt så med å toppe med frisk bær og frukt.

TIPS! Du kan bytte ut lemon curd med for eksempel vaniljekrem eller sjokoladekrem, alt etter hva du lyster.

marengs
Marengsen er klar når den har «topper» som dette. Foto: Getty Images

3 gode marengstips

  • Ingen eggeplomme! Kommer det med det minste spor av eggeplomme i hvitene, vil ikke marengsen bli luftig
  • Ingen fett! Fett er marengsens verste fiende, så det er viktig at alle kjøkkenredskaper er rene og uten fettrester
  • Ikke visp for hardt for tidlig! Da kan marengsen bli løs og få store bobler. Visp først på høyeste hastighet i 10 sekunder for å få i gang prosessen, skift deretter over til middels hastighet. Marengsen er ferdig når du kan lage «topper» i den, som du ser på bildet over.