Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de aller beste bollene!

I tradisjonen tro setter vi fastelavnsboller på bordet og pynter opp hjemme med fastelavnsris en søndag i februar hvert år.

Å bake fastelavnsboller kan for noen virke som et ork, og man tyr derfor gjerne til ferdigkjøpte fastelavnsboller. Men ingenting slår følelsen av å nyte ens eget mesterverk sammen med resten av familien.

Vi gir deg derfor oppskriften på sinnsykt (!!) gode fastelavnsboller som alle kan lage.

Du trenger til 14 fastelavnsboller:

Til deigen:

2 dl melk

7 dl hvetemel

25 g gjær

1/2 ts salt

1 spiseskje kardemomme

80 g smør

1 dl sukker

Til fyllet:

500 g mandelmasse

1,5 dl malt mandel

1 spiseskje kardemomme

2,5 spiseskje vaniljesukker

1,5 dl melis

1,5 dl melk

1 l krem (som skal være på bollene)

Slik lager du fastelavnsboller:

Fordeig:

1. Smuldre opp gjæren og varm opp melken til kroppstemperatur.

2. Bland melken med 4 dl av hvetemelet og gjæren, og kjør i en kjøkkenmaskin på medium hastighet til det blir en deig. La den så hvile i 15 minutter.

Resten av deigen:

3. Bland resten av ingrediensene med fordeigen og kjør det noen minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskinen, og deretter litt raskere i cirka 7 minutter. Deigen skal bli blank og fin.

4. Del deigen i 14 biter. Rull bollene med hendene og legg på en plate med bakepapir. La den heve seg dobbelt så stor under en duk i mellom en og en halv til to timer.

5. Varm ovnen til 250 grader, sett inn bollene og senk temperaturen til 200 grader. Stek bollene i cirka 8 minutter til de har fått en gyldenbrun farge.

Fyllet til fastelavnsboller:

6. Bland sammen alle ingrediensene uten melken til en masse. Bland så inn melken litt for litt, og bland godt til du får et fint mandelfyll.

7. Pisk fløte til krem, eller bruk ferdig krem.

8. Skjær av toppen av fastelavnsbollene. Grav ut en liten grop i bollens bunn. Fyll gropen med fyllet. Topp med krem og legg lokket på toppen. Avslutt med litt melis for en ekstra søt finish.

Nyt de deilige fastelavnsbollene!