Nå er honning godkjent som hostemedisin

Helsedirektoratet har oppgradert honning fra å være et gammelt kjerringråd til å offisielt være en god kur mot hoste.

honning, hoste, hostesaft, hostemedisin, forskning

Honning er et kjent naturprodukt med mange positive egenskaper, og har i alle tider vært brukt som mat, søtningsmiddel og naturmedisin. Men nå er honningens status oppgradert til å være et vitenskapelig godkjent legemiddel mot hoste, skriver NRK.

Det er det anerkjente, engelske National Institute for health and care excellence (NICE) som nå anbefaler honning som hostesaft. NICE’s vitenskapelige konklusjoner blir lyttet til internasjonalt, også av norske helsemyndigheter.

– Derfor går vi god for det britene nå har funnet ut, sier Svein Høegh Henrichsen, spesialist i allmennmedisin og seniorrådgiver i Helsedirektoratet, til NRK.

Se også: Honning går (nesten) aldri ut på dato

Honning demper hoste

De nye rådene slår fast at så lite som én skje honning om dagen kan dempe og lindre hoste ved infeksjoner i øvre luftveier, ved forkjølelse, influensa og ved akutt bronkitt.

I tillegg er honning naturlig rikt på antioksidanter og betennelsesdempende stoffer, som sammen med andre stoffer i produktet kan dempe akutt hoste.

Så neste gang du kjenner kløe og sårhet i halsen og vond hoste, kan det være verdt å rett og slett ta seg en skje honning som hostesaft, før du løper på apoteket.

Glad i søtsaker? Sjokolade hjelper også mot hoste!

Pinterest Instagram Print

Mest leste artikler