Matvarene som gir deg hvitere tenner

Lyst på hvitere tenner, men lite lyst til å bruke en formue hos tannlegen? Her får du fire enkle tips, basert på ting du antakeligvis allerede har på kjøkkenet. 

1. Jordbær

Godt å spise, og godt for tennene! Jordbær bidrar til å fjerne belegg på tennene, siden de inneholder askorbinsyre. Hvis du tar litt most jordbær på tannbørsten og børster tennene dine med det, vil du se at tennene får et friskere, hvitere utseende. 

2. Gulrøtter

Den oransje grønnsaken fjerner ikke misfargede tenner på et blunk, men gulroten bidrar til å stimulere spyttproduksjonen, siden den krever en del tygging. Spytt bidrar til å nøytralisere enzymer og syre som oppstår i munnen når du for eksempel spiser sukkerholdig mat. Derfor er det lurt å spise en gulrot i ny og ne, for å forebygge skader på tennene. I tillegg til at det er sunt, da. 

3. Kokosolje

Kokosolje inneholder laurinsyre, som hjelper til med å nøytralisere bakteriene i munnen – og ikke minst gjør den tennene dine hvitere. Derfor kan du med fordel bruke litt kokosolje på tannbørsten, hvis du vil ha hvitere tenner. 

4. Frø og nøtter

Frø og nøtter er bra for å fjerne plakk på tennene. I tillegg inneholder de mye protein og kalsium, som er bra for både tenner og tannkjøtt. Hvis du skrubber tennene med nøtter eller frø, fjerner du plakk og veien til hvitere tenner er litt kortere. 

Kilde: Foxnews

Vil du har flere tips og triks? Da bør du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev her!