Det er ingenting som å gå på soppjakt i skogen og avslutte hjemme på kjøkkenet med en god suppe, pasta med sopp eller sopp a la creme på ristet brød. Den anerkjente kokken Rasmus Grønbech kommer her med sin kantarellsuppe – og den er slett ikke vanskelig!
Kantarellsuppe til 4 personer
Ingredienser
- 200 g rengjorte kantareller
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl hvitvin
- 1 dl Noilly Prat
- 1 dl kremfløte
- 1 dl creme fraiche
- 50 g revet parmesan eller annen lettsaltet ost
- 2 pasteuriserte eggeplommer
- 1 sitron
- Olivenolje
- Salt & pepper
- 4 kvister skogsyre (andre krydderurter kan også anvendes)
Fremgangsmåte
- Åtte av de fineste kantarellene spares til sluttfasen av oppskriften. De resterende soppene hakkes grovt, det samme med løk og hvitløk.
- Stek løk, hvitløk og kantareller i en liten gryte uten at de tar farge. Krydre med salt og pepper før du tilsetter hvitvinen. La det koke helt inn så all væsken er fordampet.
- Tilsett Noilly Prat og la det koke helt inn. Hell så i fløte og creme fraiche og la det kokes opp.
- Soppen blendes til en jevn suppe, som siktes over i en liten gryte.
- Før servering kokes suppen opp. Tilsett finrevet ost og de to eggeplommene.
- Suppen blendes jevn og skummende med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
- Hell suppen i oppvarmede suppeskåler, og topp suppen med de resterende kantarellene som du snitter fint og krydderurter.