Lekker kantarellsuppe

Vil du gi både gjester og familie en matopplevelse på Michelin-nivå? Da bør du lage denne lekre kantarellsuppen!
suppe med kantarell

Det er ingenting som å gå på soppjakt i skogen og avslutte hjemme på kjøkkenet med en god suppe, pasta med sopp eller sopp a la creme på ristet brød. Den anerkjente kokken Rasmus Grønbech kommer her med sin kantarellsuppe – og den er slett ikke vanskelig!

Kantarellsuppe til 4 personer

Ingredienser

  • 200 g rengjorte kantareller
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl Noilly Prat 
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g revet parmesan eller annen lettsaltet ost
  • 2 pasteuriserte eggeplommer
  • 1 sitron
  • Olivenolje
  • Salt & pepper
  • 4 kvister skogsyre (andre krydderurter kan også anvendes)

Fremgangsmåte

  1. Åtte av de fineste kantarellene spares til sluttfasen av oppskriften. De resterende  soppene hakkes grovt, det samme med løk og hvitløk.
  2. Stek løk, hvitløk og kantareller i en liten gryte uten at de tar farge. Krydre med salt og pepper før du tilsetter hvitvinen. La det koke helt inn så all væsken er fordampet.
  3. Tilsett Noilly Prat og la det koke helt inn. Hell så i fløte og creme fraiche og la det kokes opp.
  4. Soppen blendes til en jevn suppe, som siktes over i en liten gryte.
  5. Før servering kokes suppen opp. Tilsett finrevet ost og de to eggeplommene.
  6. Suppen blendes jevn og skummende med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  7. Hell suppen i oppvarmede suppeskåler, og topp suppen med de resterende kantarellene som du snitter fint og krydderurter.
Squashsuppe med kantareller
squashsuppe med kantarell

Squashsuppe med kantareller

Med squash og kantareller i sesong, er det bare å kaste seg over denne suppen!

Reinsdyrgryte med sopp og fløte
Reinsdyr og sopp gryte

Reinsdyrgryte med sopp og fløte

Høst og vinter betyr tid for gode gryter vi kan varme oss på. Prøv denne deilige oppskriften!