Lekker høstrett av reinsdyrkjøtt og gnocci

Etter en lang sommer med gode beiteforhold er kvaliteten på reinsdyrkjøtt på topp, og det er derfor perfekt å lage en deilig middag av den gode norske råvaren.

reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare som passer godt både til hverdag og fest, kjøttet er også noe av det sunneste du kan spise! Det er ekstremt magert, fullt av vitaminer og mineraler og inneholder like mye omega-3 som fisk.

I denne oppskriften bruker vi finnbiff, også kjent som reinsdyrskav – laget på veldig tynne stykker av reinsdyrkjøtt som gjør det lett å tilberede. Har du reinsdyrkjøtt til overs, kan dette derfor være en god måte å bruke det på!

Du trenger:

Til 4 personer;

  • 1 pakke Finnmark Rein finnbiff
  • 1 pakke potetgnocchi
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 1 ss oregano, hakket
  • 1 ss vineddik
  • 1 ss honning
  • 1 boks hele tomater
  • 1 dl vann
  • 100 gram fetaost
  • Olivenolje
  • Salt & pepper
  • Basilikumblader

Slik gjør du:

  • Brun finnbiff i en varm stekepanne med olivenolje til det har fått fin farge. 
  • Tilsett finhakket løk, finhakket hvitløk, tomater, oregano, honning og eddik i pannen med reinskav. 
  • Tilsett vann og la det småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Varm opp saltet vann og kok gnocchi i cirka 2 minutter. Sil av vannet og vend gnoccchi med litt olivenolje.
  • Server på tallerken med gnocchi og fetaost. Pynt med friske basilikumblader.
Reinsdyrgryte med somm og fløte
Reinsdyr og sopp gryte

Reinsdyrgryte med somm og fløte

Høst og vinter betyr tid for gode gryter vi kan varme oss på. Prøv denne med reinsdyr!

Indrefilet av rein med konjakksaus
indrefilet av rein

Indrefilet av rein med konjakksaus

Prøv denne fantastiske oppskriften med rein og konjakksaus!

Helstekt reinsdyrstek

Helstekt reinsdyrstek

Vil du lage noe sunt og smakfult? Da bør du præve helstekt reinsdyrstek!

Oppskriften er laget av Kristin Jacobsen – Og levert av Finnmark Rein.