Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare som passer godt både til hverdag og fest, kjøttet er også noe av det sunneste du kan spise! Det er ekstremt magert, fullt av vitaminer og mineraler og inneholder like mye omega-3 som fisk.
I denne oppskriften bruker vi finnbiff, også kjent som reinsdyrskav – laget på veldig tynne stykker av reinsdyrkjøtt som gjør det lett å tilberede. Har du reinsdyrkjøtt til overs, kan dette derfor være en god måte å bruke det på!
Du trenger:
Til 4 personer;
- 1 pakke Finnmark Rein finnbiff
- 1 pakke potetgnocchi
- 1 fedd hvitløk
- 2 løk
- 1 ss oregano, hakket
- 1 ss vineddik
- 1 ss honning
- 1 boks hele tomater
- 1 dl vann
- 100 gram fetaost
- Olivenolje
- Salt & pepper
- Basilikumblader
Slik gjør du:
- Brun finnbiff i en varm stekepanne med olivenolje til det har fått fin farge.
- Tilsett finhakket løk, finhakket hvitløk, tomater, oregano, honning og eddik i pannen med reinskav.
- Tilsett vann og la det småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp saltet vann og kok gnocchi i cirka 2 minutter. Sil av vannet og vend gnoccchi med litt olivenolje.
- Server på tallerken med gnocchi og fetaost. Pynt med friske basilikumblader.
Oppskriften er laget av Kristin Jacobsen – Og levert av Finnmark Rein.