Enten egget skal være hardkokt, ha bløt plomme eller være passe stekt, så er det hjelp å få. Vi har sett nærmere på hva man gjør feil i forsøket på tilberedning av perfekte egg.
Speilegg
Et perfekt speilegg er gyllent og sprøtt på den ene siden og har en fin stiv eggehvitte med en halvflytende eggeplomme på den andre siden.
Som hovedregel skal pannen være ferdig varmet opp og stekefettet skal putre. Du skal altså vente med å slå i egget i pannen til fettet bobler.
Husk også at eggehviten kun koagulerer ordentlig hvis du legger lokk på pannen men egget tilberedes. På denne måten oppnår du en perfekt stekt skorpe og bunn, samt en flott overflate.
Posjerte egg
Du tror kanskje at perfekte porsjerte egg kun til hører kokkeverdenen. Men du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage selv.
Et posjert egg krever bare at det er nok vann i gryten, slik at egget kan flyte fritt. Er det for lite vann i gryten, risikerer du at egget synker til bunns og går i stykker.
Hardkokt eller smilende egg
Spør du blant noen av dine venner, er det mange forskjellige måter å koke et hardkokt egg på. Felles for de fleste er nok at de har endt opp med en tørr, smuldrende plomme og hard eggehvitte.
Felles for både hardkokte- og smilende egg, er at eggene skal legges i en gryte med vann. Vannet skal dekke bunnen, deretter skal vannet varmes gradvis opp. Så snart vannet begynner å koke skal gryten tas av varmen og det skal legges på lokk.
Ønsker du smilende egg skal de ligge i gryten i ytterligere 10 minutter. For helt hardkokte egg, men perfekte egg, skal de ligge i 14 minutter. Tiden avhenger naturligvis av eggets størrelse og gjelder her for middels store egg.
For å unngå at egget koker videre inni og blir overkokt, skal de legges i iskaldt vann.
Eggerøre
Eggerøre er en tradisjonell og kjærkommen gjest ved frokostbordet. Men hvilke feil kan man gjøre i jakten på den perfekte eggerøren? Viktigst av alt er at du rører godt under hele prosessen. Den konstante omrøringen gjør at eggerøren ikke samler seg i store klumper. Vi vil jo gjerne ha et kremet og lekkert resultat.

En annen viktig ting for å oppnå den perfekte eggerøren, er å ikke bruke for høy varme. Det oppnår et langt bedre resultat jo lenger tid den får stå. Derfor bør du bruke svak varme.
TIPS: Du bør salte eggerøren så snart du er ferdig med tilberedningen. Salter du mens du lager eggerøren, risikerer du at saltet trekker ut all væsken, og du ender opp med en vannete og kjedelig masse.
Kilde: thrillist.com