Lag trendy bao buns – superenkelt og godt!

Test ut asiatisk taco, en av årets heteste mattrender! Bao buns er luftige brød som man fyller med valgfritt tilbehør. Her byr vi på en supergod og enkel oppskrift med sopp.

bao buns oppskrift

Du har kanskje sett de trendy asiatiske bao buns brødene på restaurant. Nå gjør Santa Maria dem tilgjengelige for alle med sin nyhet Asian Steamed Buns – luftige baobrød som man enkelt varmer i mikroen eller ovnen på et blunk – på under ett minutt. Er du ikke helt sikker på hva du skal fylle dem med? Ta inspirasjon fra oppskriften nedenfor!

Dette trenger du:

Antall porsjoner: 4

  • 700 g sjampinjong
  • 1 pose Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
  • Smør eller olje til steking
  • 2 pakker Santa Maria Asian Steamed Buns
  • 2 stk hjertesalat
  • 0,5 agurk
  • 200 g bønnespirer
  • 1 potte koriander
  • 1 stk rød chili
  • 100 g peanøtter, hakket
  • 1 flaske Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Slik gjør du:

  1. Forbered grønnsaker og topping. Sett det frem i separate skåler slik at alle rundt bordet kan fylla brødene sine med egne favoritter. Tips: Skjær grønnsakene veldig tynne!
  2. Stek soppen i smør eller olje på høy varme i ca 5 minutter, senk så varmen og tilsett en pose Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rør og stek i ytterligere ca et minutt.
  3. Ta brødene ut av pakken og legg fire om gangen på en tallerken, dekk med et ”mikrolokk” og kjør på full effekt i 40-60 sekunder. Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle for å holde dem varme frem til servering.
  4. Fyll brødene med tilbehør, avslutt med hakkede peanøtter og toppingsaus – også er det bare å hive innpå!

Tips!

Det finnes drøssevis av andre gode ingredienser å fylle bao buns med, som kylling, mango og reddiker! Det er bare fantasien som setter grenser.