Du har kanskje sett de trendy asiatiske bao buns brødene på restaurant. Nå gjør Santa Maria dem tilgjengelige for alle med sin nyhet Asian Steamed Buns – luftige baobrød som man enkelt varmer i mikroen eller ovnen på et blunk – på under ett minutt. Er du ikke helt sikker på hva du skal fylle dem med? Ta inspirasjon fra oppskriften nedenfor!
Dette trenger du:
Antall porsjoner: 4
- 700 g sjampinjong
- 1 pose Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
- Smør eller olje til steking
- 2 pakker Santa Maria Asian Steamed Buns
- 2 stk hjertesalat
- 0,5 agurk
- 200 g bønnespirer
- 1 potte koriander
- 1 stk rød chili
- 100 g peanøtter, hakket
- 1 flaske Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili
Slik gjør du:
- Forbered grønnsaker og topping. Sett det frem i separate skåler slik at alle rundt bordet kan fylla brødene sine med egne favoritter. Tips: Skjær grønnsakene veldig tynne!
- Stek soppen i smør eller olje på høy varme i ca 5 minutter, senk så varmen og tilsett en pose Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rør og stek i ytterligere ca et minutt.
- Ta brødene ut av pakken og legg fire om gangen på en tallerken, dekk med et ”mikrolokk” og kjør på full effekt i 40-60 sekunder. Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle for å holde dem varme frem til servering.
- Fyll brødene med tilbehør, avslutt med hakkede peanøtter og toppingsaus – også er det bare å hive innpå!
Tips!
Det finnes drøssevis av andre gode ingredienser å fylle bao buns med, som kylling, mango og reddiker! Det er bare fantasien som setter grenser.