Eplesesong: Lag din egen eplesnaps

Norske hager bugner av epler, bruk dine til mer en bare i eplekaken. Med denne oppskriften kan du bruke eplene du har til overs til noe smakfullt for ganen.
Eplesnaps

Foto: Getty Images

Det er vanskelig å lagre epler, de blir fort dårlige, så hvis du har epler til overs kan du heller bruke dem til å lage en deilig hjemmelaget eplesnaps. 

Ingredienser: 

  • 4-6 epler (avhengig av størrelse) 
  • En flaske vodka eller snaps (70cl) 
  • Et stort norgesglass eller flaske
  • Smak etter ønske: kanel, anis, honning, tyttebær eller valnøtter

Slik lager du din egen eplesnaps: 

  1. Vask eplene grundig og fjern kjernen. Skjær eplene i båter og legg dem i et nyvasket glass. 

2. Hell vodka over eplene og tilsett en eller flere smaker. Du kan selv bestemme hvor kraftig smakene dine skal være, så prøv det frem. 

3. Sørg for at glasset er helt tett. 

4. Legg din hjemmelagde eplesnaps på et mørkt sted i romtemperatur i minst en uke. Snapsen skal ristes minst en gang om dagen og ligge i minst en uke, men blir bare bedre av å ligge lengre. 

5. Når snapsen er ferdig, skal du sile den gjennom et finmasket stoff, f.eks. et kjøkkenhåndkle, og helle det tilbake på en ren flaske. 

6. Nå har du en ferdiglaget snap, klar til å varme deg og gjestene dine i høst og vintermørket. 

Pinterest Instagram Print