Mangler du en enkel og smakfull rett som kan brukes til hverdag og til fest? Da bør du prøve denne oppskriften på kylling i form med deilig rabarbra. Perfekt på sommeren.
Kyllinggryte med rabarbra
Ingredienser:
3-4 personer
- 700-800 g kyllinglår
- Olje til steking
- 4 rødløk i kvarte
- 200 g rabarbra, i 2 cm lange biter
- 4 dl matlagningsfløte
- 1 kyllingbuljongterning
- 1 ½ ts. timian
- Salt og pepper
Tilbehør
- 300 g kokt bulgur, ris eller perlebygg
- 1 brokkolihode, i små buketter
- Litt salt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader (varmluft). På en varm panne med litt olje bruner du kyllinglårene i ca. 3 minutter på hver side.
- Legg kyllinglårene i en middels stor ildfast form.
- Fres løken på pannen, legg dem i fatet og fordel også rabarbrabitene i den. Hell fløten på pannen sammen med buljong og timian, varm opp og smak til med salt og pepper.
- Hell fløten over i formen med kyllingen og sett i ovnen i 40 minutter.
- Kok ris / bulgur / perlebygg i mellemtiden.
- Damp brokkolien lett i en kasserolle med lokk i 5 minutter. Dryss litt salt over brokkolien når de er ferdig dampet, men fortsatt har litt bit i seg.
Prøv også disse oppskriftene med rabarbra:
Oppskriften er fra kokeboken ‘MAD OG KÆRLIGHED – Inspirasjon til hverdagsmaten din’ av Maria Christensen fra Muusmann Forlag. Idenyt.dk