Kremet gulrotsuppe

En skikkelig comfort food for deg som liker den silkemyke og varme følelsen av en god suppe.

gulrotsuppe

Gulrøtter er en grønnsak som ofte havner i søpla når de har blitt litt slappe – men det trenger de ikke! Enten så kan du redde dem med dette trikset, ellers kan du bruke dem i en herlig og varm gulrotsuppe. 

Økonomisk, næringsrik og digg middag!

Gulrøtter er et svært økonomisk innkjøp, de inneholder masse gode næringsstoffer og egner seg godt både til tilbehør, i kaker – og selvfølgelig i gulrotsuppe! Les videre for både ingredienser og fremgangsmåte for den lekre middagsretten. 

Ingredienser:

  • 500 g skrelte gulrøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts knust ingefær
  • 1/2 ts spisskummen
  • Olje
  • 3/4 liter hønsebuljong
  • Salt og pepper
  • 1 beger creme fraiche 
  • Litt koriander

Om du vil gjøre suppen enda litt mer fyldig kan du velge å koke søtpotet eller gresskar sammen med gulrøttene.

Slik gjør du:

  • Skjær gulrøtter (og eventuelt andre grønnsaker) i skiver og hakk løk. 
  • Stek gulrot, sjalottløk, ingefær og spisskummen i 2 minutter i litt olje på medium varme.
  • Tilsett buljong og la suppen koke i 15 minutter på svak varme under lokk til gulrøttene (og eventuelt andre grønnsaker) er ordentlig møre. 
  • Bland suppen i en blender eller med stavmikser og smak til med salt og pepper.
  • Server suppen rykende varm med creme fraiche og litt koriander på toppen. Om du har det travelt, kjøp skrelte snacksgulrøtter som du kan slenge rett oppi gryten.

Det fine med supper er at du kan slenge oppi det meste du har i kjøleskapet! Du kan også lage den dagen før dersom du vet du skal ha dårlig tid.