Oppskrift: Slik lager du klimavennlig danske smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på Klimavennlige smørrebrød.

Mange forbinder smørrebrød med kjøttpålegg. Men det trenger det ikke å være. Du kan enkelt lage en deilig lunsj av danske smørrebrød som både er godt for magen, miljøet og klimaet.

Knorr har utviklet en rekke tips og oppskrifter som gjør det enkelt å erstatte kjøttet med klimavennlige alternativer – og restene fra kjøkkenskuffen.

Tidligere har vi delt oppskrifter på klimavennlig lasagne og burger. Denne uken gir vi deg oppskrift på en dansk favoritt “Smørrebrød” i en to klimavennlige versjoner av de populære klassikerene: eggemad og kartoffelmad.

Oppskrift | Klimavennlig danske smørrebrød med smilende egg, grønne asparges og hollandaise-majones

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 8 egg
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 bundt grønne asparges
  • Urter til pynt

Ingredienser hollandaise-majones:

  • 1 pakke Knorr hollandaise sauce
  • 6 spsk. majones

Slik gjør du:

  1. Kok eggene i ca. 7 min., til de er smilende. Pill og skjær dem i skiver.
  2. Knekk eller skjær vekk endene på aspargesen og skyll dem. Damp dem i lettsaltet vann i 2 min.
  3. Miks en pakke Knorr Hollandaisesaus med majones og rør godt til du har en hollandaise-majones.
  4. Server smilende æggemadder med grønne asparges toppet med hollandaise-majones og krydderurter.

Oppskrift | Slik lager du klimavennlige danske smørrebrød med poteter, løk og bearnaise-majones.

4 porsjoner 

Ingredienser:

  • 8 mellomstore poteter
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 mellomstore løk
  • 5 ss. Hvetemel
  • 4 dl. Olje
  • Gressløk eller dill til pynt

Ingredienser bearnaise-Majones:

  • 1 pakke Knorr bearnaise saus
  • 6 ss. Majones

Slik gjør du:

  1. Kok potetene i 10 minutter med litt salt, eller bruk potetrester fra kvelden før.
  2. Skrell løk og skjær i tynne ringer.
  3. Ha hvetemel i en beholder med løkringene og rist grundig.
  4. Varm oljen i en kjele, ha i halve løkringene og stek til de er gyllenbrune. Stek deretter den andre halvdelen.
  5. La de ferdigstekte løkene renne av på et kjøkkenpapir og dryss over litt salt.
  6. Bland en pakke med Knorr Bearnaisesaus med majones og rør godt, slik at du får en bearnaise-majones.
  7. Server rugbrødskiver toppet med potetskiver, bearnaise-majones toppet med løk og urter.