Mange forbinder smørrebrød med kjøttpålegg. Men det trenger det ikke å være. Du kan enkelt lage en deilig lunsj av danske smørrebrød som både er godt for magen, miljøet og klimaet.
Knorr har utviklet en rekke tips og oppskrifter som gjør det enkelt å erstatte kjøttet med klimavennlige alternativer – og restene fra kjøkkenskuffen.
Tidligere har vi delt oppskrifter på klimavennlig lasagne og burger. Denne uken gir vi deg oppskrift på en dansk favoritt “Smørrebrød” i en to klimavennlige versjoner av de populære klassikerene: eggemad og kartoffelmad.
Oppskrift | Klimavennlig danske smørrebrød med smilende egg, grønne asparges og hollandaise-majones
4 porsjoner
Ingredienser:
- 8 egg
- 4 skiver rugbrød
- 1 bundt grønne asparges
- Urter til pynt
Ingredienser hollandaise-majones:
- 1 pakke Knorr hollandaise sauce
- 6 spsk. majones
Slik gjør du:
- Kok eggene i ca. 7 min., til de er smilende. Pill og skjær dem i skiver.
- Knekk eller skjær vekk endene på aspargesen og skyll dem. Damp dem i lettsaltet vann i 2 min.
- Miks en pakke Knorr Hollandaisesaus med majones og rør godt til du har en hollandaise-majones.
- Server smilende æggemadder med grønne asparges toppet med hollandaise-majones og krydderurter.
Oppskrift | Slik lager du klimavennlige danske smørrebrød med poteter, løk og bearnaise-majones.
4 porsjoner
Ingredienser:
- 8 mellomstore poteter
- 4 skiver rugbrød
- 2 mellomstore løk
- 5 ss. Hvetemel
- 4 dl. Olje
- Gressløk eller dill til pynt
Ingredienser bearnaise-Majones:
- 1 pakke Knorr bearnaise saus
- 6 ss. Majones
Slik gjør du:
- Kok potetene i 10 minutter med litt salt, eller bruk potetrester fra kvelden før.
- Skrell løk og skjær i tynne ringer.
- Ha hvetemel i en beholder med løkringene og rist grundig.
- Varm oljen i en kjele, ha i halve løkringene og stek til de er gyllenbrune. Stek deretter den andre halvdelen.
- La de ferdigstekte løkene renne av på et kjøkkenpapir og dryss over litt salt.
- Bland en pakke med Knorr Bearnaisesaus med majones og rør godt, slik at du får en bearnaise-majones.
- Server rugbrødskiver toppet med potetskiver, bearnaise-majones toppet med løk og urter.