Muffins er alltid populært, både hos store og små. Denne oppskriften på fylte jordbærmuffins er enkel og passer perfekt om sommeren.
Jordbærmuffins
12 stk.
Ingredienser
• 125 g mykt smør
• 150 g sukker
• 3 egg størrelse L
• 1 ts. vaniljesukker
• 1⁄2 dl melk
• 225 g hvetemel
• 1 1⁄2 ts. bakepulver
• melis
• 250 g friske jordbær
• 1⁄4 l kremfløte
Fremgangsmåte:
- Rør smøret og sukkeret forsiktig. Pisk inn eggene ett om gangen.
- Rør vaniljesukker og melk inn i eggedosisen og sikt inn hvetemel og bakepulver.
- Bland deigen raskt sammen og fordel den i 12 smurte muffinsformer.
- Stek muffinsene i ca. 20 minutter ved 180°. La dem avkjøle.
- Skyll bærene og skjær dem i små biter. Pisk fløten til krem og vend inn jordbærene. Smak til med melis.
- Skjær toppen av kakene og lag en fordypning med en skje. Fordel jordbærmoussen i kakene, dekk til og strø over melis.
Tips: Skal du på piknik eller ha med kakene i selskap bør kremen fylles i muffinsene på stedet.