Riktig oppbevaring av egg kan faktisk forlenge matens levetid. Her er et supersmart triks for å holde egg i kjøleskapet lenger!
Oppbevar eggene med tuppen ned
Hvis du oppbevarer eggene dine med spissen ned, kan de holde seg ferske i minst to måneder, ifølge den svenske eggforeningen.
Når du oppbevarer eggene med den spisse siden ned og den stumpe delen opp, vil luftblæren havne på toppen – og dermed forhindre kontakt mellom eggeplommen og skallet. På denne måten vil eggene vare lenger.
I noen eggkartonger er eggene allerede oppreist (peker ned i kartongen), men ta en titt før du legger dem i kjøleskapet. Hvis eggene ligger med den stumpe siden opp, er det lurt å snu dem – da forlenger du eggets levetid. Smart, ikke sant?
Hvordan vite når egg er dårlige
Hvis du oppbevarer rå egg i kjøleskapet, kan de holde seg flere uker etter utløpsdatoen. Men nøyaktig hvor lenge etter utløpsdatoen er det greit å spise eggene?
Svaret på det spørsmålet er veldig enkelt! Du trenger bare å lukte på egget. Hvis eggene lukter eller smaker dårlig, bør du ikke spise dem – og hvis eggene lukter greit, er de fine å spise.
Hvis du fortsatt er usikker, kan du alltid prøve den klassiske eggtesten.
Kilde: Den svenske eggorganisasjonen