Guide til matkasser for deg og familien

Har du alltid hatt lyst til å prøve matkasse, men usikker på hvilken som er rett for deg? Vi har laget en guide til de ulike matkassene på markedet i Norge for å hjelpe deg!

I den siste tiden er det blitt mer og mer populært å bestille en matkasse hjem på døren. For veldig mange er det en enkel løsning i en hektisk hverdag, du slipper å finne ut av hva du skal ha til middag og å handle den selv.

Samtidig er en matkasse en god løsning for deg som er lite kreativ på kjøkkenet. De ulike matkassene følger med ingredienser til middager, samt en oppskrift på hvordan du lager dem, mens andre sender ferdiglagde måltider eller dagligvarer. Alle er ment for å gjøre prosessen med planlegging av måltider mer praktisk. Det blir derfor lett å variere med forskjellige varianter av middagsretter hver dag hvis man bestiller en matkasse.

Om du er alene om frustrasjonen om for lite tid eller kreativitet i hverdagen, eller deler den med din familie, så kan dere heldigvis få hjelp med sunn og variert kost i hverdagen – nemlig gjennom matkasser. Det er et hav av muligheter når du skal velge en matkasse, du kan både få økologiske, sunne, allergenfrie og billigere retter. Her er det viktig at du velger den som passer best til deg og din familie, og veie avgjørende faktorer opp mot hverandre. Det kan være vanskelig å finne ut av eksakt hvilken matkasse man skal velge, men vi har gjort det enkelt for deg!

Les guiden om de beste matkassene på det norske markedet i tilfeldig rekkefølge:

Matkasse fra Adams matkasse

Adams matkasse tilbyr råvarer og lite halvfabrikat. Den innebærer alltid norsk kjøtt, fugl og fisk om du ønsker det, samt ferske grønnsaker fra lokale leverandører med oppskrifter slik at du kan lage imponerende middager hjemme. Du får alt du trenger til å lage gode og varierte middager levert på døren. Du velger å få matkassen fast hver uke eller sjeldnere, om du vil ha vegetar variant, eller om du trenger en matkasse som tar hensyn til allergener.

Matkassen som passer folk flest vil være “Ekspress Familie”. Et fokus i matkassene er sunnhet og variasjon, samt retter man trolig aldri har spist før.

Hvor: Store deler av landet

Pris: 58-129 kr pr. rett

Antall dager: 3-5 dager i uken

Personer: 2-4

Levering: Mellom 16-22 (noen steder mellom 10-14)

Se Adams matkasse her: www.adamsmatkasse.no

Matkasse fra Godtlevert

Godtlevert tilbyr ferdig porsjoner med ulike middager levert på døren. Middagene er satt sammen av kokker og råvarer er fra deres egne utvalgte leverandører. Man kan også her velge mellom ulike varianter av matkasser som blir til unike middagsretter, og egner seg også godt for de som bor alene da de tilbyr “Singel” matkassen.

Det er også stort fokus på sunnhet i Godtlevert sine matkasser. Samtidig er de også opptatt av at de skal smake godt og være lettvinte. De har også produkter velegnet til forkosten.

Hvor: Store deler av landet

Pris: 46-166 kr pr. rett

Antall dager: 3-5 dager i uken

Personer: 1-6

Levering: Mellom 16-22 (noen steder mellom 10-14)

Se Godtlevert sin matkasse her: www.godtlevert.no

Man Checking His Fresh Food Delivery
Matkasser levert hjem er en enkel løsning for deg med en hektisk hverdag. Foto: Getty Images

Matkasse fra Nettmat

Fokuset til Nettmat ligger på sunnhet og lokale råvarer. Dette innebærer grove fullkornsprodukter, produkter med mindre salt, og ferske grønnsaker og frukter. Matkassene inneholder smakfulle oppskrifter fra erfarne kokker, og man velger kassen ut fra enkeltes behov.

Du kan velge blant 40-50 ulike retter, men også tilleggsprodukter også andre dagligvarer hvis du ønsker det. Nettmat har ikke en matkasse til folk med allergier.

Hvor: Oslo, Bergen og deler av Rogaland

Pris: 34-179 kr pr. rett

Antall dager: 3-5 dager i uken

Personer: 1-6 personer

Levering: Mellom 16-21

Se Nettmat sin måltidskasse her: www.nettmat.no

Vet du forskjellen på de ulike løkene? Se her!

Matkasse fra Kokkeløren

Kokkeløren har matkasser med lokale råvarer som kommer fra små og lokale produsenter. Produktene de leverer har topp kvalitet, og man får prøvd ulike sauser og dipper fra noe annet enn vanlige industrielle produsenter.

Porsjonene er pakket slik at du får akkurat det du trenger, og du vil få nye og unike oppskrifter hver uke, som vil hjelpe deg på kjøkkenet.

Hvor: Oslo, Akershus, Drammen, Østfold og Bergensområdet

Pris: 95-132 kr pr. rett

Antall dager: 3 dager i uken

Personer: 2-4

Levering: 17-21

Se kokkeløren sin matkasse her: www.kokkeloren.no

Children Opening A Food Delivery Box At Home, Online Ordering. Grocery Store Delivery. Box Full Of Food In Concept Donation Boxparcel. Delivery During Quarantine Due To Coronavirus Covid 19 Disease
Foto: Getty Images

Matkasse fra Kolonial

Hos Kolonial kan du bestille mer enn 5000 dagligvarer online, levert rett hjem til deg eller hente på ulike hentepunkter. De samarbeider bla. Med REMA 1000, Strøm Larsen og Godt Brød. Målet deres er å gi Norges befolkning den beste handleopplevelsen for dagligvarer og å gjøre hverdagen friere og enklere.

Kolonial tilbyr også et liknende middagskonsept som kalles middagsforslag. I stedenfor at du blir sendt en forutbestemt ukemeny, kan du selv velge hvilke middager du skal få sendt hjem. De kommer med middagsforslag hver uke med ingredienser og oppskrifter, der du kan velge mellom hundrevis ulike retter.

Hvor: Store deler av Østlandet

Pris: 22-182 kr pr. rett

Antall dager: 4 forslag hver uke

Personer: 1-10

Levering: 14-22 (varier for ulike områder)

Se Kolonial sin matkasse her: www.kolonial.no

Les også: Slik lager du en nydelig smakfull og fargerik forrett!

Matkasse fra SpisRiktig

Med Spisriktig velger du en pakke som passer for deg eller din familie. Matkassene inneholder ferdiglagde eller spiseklare middager, som kun skal varmes opp i mikro eller vanlig ovn. Det følger derfor ikke med ingredienser til å kokkelere selv. Middagene lages 1-2 dager før levering og er dermed ferske når man mottar dem søndag eller mandag kveld. De holder hele uken da de er pakket i porsjonsbegere, så lenge de oppbevares i kjøleskapet.

Spisriktig tilbyr fire ulike menyer og innebærer “Sunt og Lett”, “Lavkarbo”, “Vegansk” og “Standard”. De har foreløpig ingen allergivennlige menyer, men informerer om allergier i hver enkel rett.

Hvor: Store deler av landet

Pris: ca. 100kr pr. rett

Antall dager: 4-7

Personer: 1-4

Levering: 16-22

Se SpisRiktig sin matkasse her: www.spisriktig.no

Matkasse fra Sunt Rett Hjem

Sunt Rett Hjem tilbyr ferdiglagde sunne retter levert rett hjem til deg og familien. De kan også levere til bedrifter og deres arbeidsplass. Fokuset ligger på sunnhet og helse. De tilbyr ukesmenyer som består av retter fra ferske råvarer laget av faglærte kokker. Det eneste du trenger å gjøre er å varme den i ovnen.

Visjonen er å lette den hektiske hverdagen ved å levere en ferdig rett til alle ukens dager, tre ganger i uken. Du kan velge mellom den “Klassiske” matkassen eller “Husmannskost”, samt “Barn” for de mindre i huset.

Hvor: Bergen

Pris: 69-98 kr pr.rett

Antall dager: Hele uken

Personer: Du velger selv hvor mange porsjoner

Levering: 14-16.30

Se Sunt Rett Hjem sin matkasse her: www.suntretthjem.no