Grønn spaghetti carbonara

De aller fleste elsker spaghetti carbonara.... Meeen, det er en litt tung rett å spise til hverdags.  Derfor har vi blitt inspirert, og laget en lettere versjon med deilige grønne grønnsaker.

 

Prøv denne sunne og super gode spagetti carbonara oppskriften! Perfekt hverdagsmat.

Denne oppskriften er ment som et hovedrett for 4 personer.

Dette trenger du: 

  • 250 g lufttørket bacon – kuttet i terninger
  • 2¼ liter vann
  • 2 ts grovt salt
  • 300 g tørket fullkornsspaghetti
  • 250 g ekstra fine erter
  • 250 g grønn asparges i mindre biter
  • 3 egg
  • 100 g revet Mozzarella, gjerne med 15% fett. 
  • ½ ts grovt salt
  • 100 g vasket babyspinat
  • grovmalt pepper

Slik gjør du:

  • Stek baconet i 2 minutter på høy varme og deretter over jevn varme til baconet er gyllent. La baconfettet dryppe av fett på litt papir.
  • Kok opp lettsaltet vann i en stor gryte med tykk bunn. Kok spagettien i ca. 8 min. Tilsett erter og asparges og kok i ytterligere ca. 2 min. til spagettien er al dente – altså ikke helt myk. Hell vannet fra spagettien og grønnsakene i en sil slik at vannet og legg det så tilbake i pannen.
  • Pisk egg, ost og salt sammen og rør spinaten, de stekte baconbitene og eggeblandingen godt rundt i den varme spagettien.
  • Ha spaghettien over i stor varm bolle, dryss over pepper og server umiddelbart.

Tips:

I stedet for erter kan du bruke edamame bønner (soyabønner).

Kilde: Arla.dk

Pinterest Instagram Print