Grønn spaghetti carbonara

De aller fleste elsker spaghetti carbonara.... Meeen, det er en litt tung rett å spise til hverdags.  Derfor har vi blitt inspirert, og laget en lettere versjon med deilige grønne grønnsaker.

 

Twitter Print

Denne oppskriften er ment som et hovedrett for 4 personer.

Dette trenger du: 

  • 250 g lufttørket bacon – kuttet i terninger
  • 2¼ liter vann
  • 2 teskje grovt salt
  • 300 g tørket fullkornsspaghetti
  • 250 g ekstra fine erter
  • 250 g grønn asparges i mindre biter
  • 3 egg
  • 100 g revet Mozzarella, gjerne med 15% fett. 
  • ½ ts grovt salt
  • 100 g vasket babyspinat
  • grovmalt pepper

Slik gjør du:

  • Ha baconet i en kald panne og stek det først i 2 minutter over høy varme og deretter over jevn varme til baconet er gyllent. La baconet dryppe av fett på et papirhåndkle.
  • Kok saltet vann i en stor gryte med tykk bunn. Kok spaghettien i ca. 8 min. Tilsett erter og asparges og kok i ytterligere ca. 2 min. til spagettien er al dente – altså ikke helt myk. La spaghetti og grønnsaker renne fra seg av i et dørslag og legg det så tilbake i pannen.
  • Pisk egg, ost og salt sammen og rør spinaten, den stekte baconternen og eggeblandingen godt rundt i den varme spagettien.
  • Ha spaghettien over i stor varm bolle, dryss over pepper og server umiddelbart.

Tips:

I stedet for erter kan du bruke edamame bønner (soyabønner).

Kilde: Arla.dk

Twitter Print

Mest leste artikler