Grill-oppskrift: To typer vegetarburger

Alle elsker en god vegetarburger, og det er ingenting som smaker bedre enn en laget på grillen.

burger

Alle elsker en god vegetarburger, og det er ingenting som smaker bedre enn en laget på grillen. Du får litt røyk og flammer, som gir ekstra smak. Det er mange måter å lage veggieburgere på – her er Nikolaj Juels favoritter.

Du kan kjøpe burgerbollene eller bake dem selv etter egen oppskrift. Du griller fyllet.

Vegetarburger med portobellosopp

  • 4 store portobellosopper
  • 4 skiver gorgonzola eller annen blåmuggost
  • En håndfull cherrytomater, delt i kvarte
  • En håndfull ruccola
  • Oliven olje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Fjern stilkene fra soppen og smak til med salt og pepper.
  2. Legg soppen på grillen med skinnsiden ned. Grill soppen til hullet der stilken var fylt med fuktighet.
  3. Snu soppen og legg en skive gorgonzola på hver sopp. Grill i to minutter, og fjern deretter fra grillen.
  4. Server burgerne med cherrytomater, ruccola og noen dråper olivenolje.

Vegetarbruger med meksikansk vri

  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks svarte bønner
  • En haug med koriander
  • 1 ss. chipotle chili i adobo saus (fra en boks)
  • 2 ts. tørket oregano, gjerne meksikansk
  • 1 egg
  • 2-3 ss. mel
  • Salt
  • Oliven olje

Slik gjør du det

  1. Ha løk, hvitløk, koriander, chipotle og oregano i en foodprosessor. Bruk innstillingen pulsechop/pulsfunksjon til du har en fin masse.
  2. Ha bønnene i kjøkkenmaskinen og pulsechop igjen til du har en grov kjøttdeig.
  3. Smak til med salt, og rør et egg og mel inn i farsen. Avkjøl farsen i minst 10 minutter.
  4. Form farsen til fire like store burgere og legg dem på grillen. Server med guacamole, rødløk, salatblader og en skive tomat – vipps så har du en frisk og spicy vegetarburger.

Oppskriftene er hentet fra boken «Gril Grønt» av Nikolaj Juel, som er utgitt hos danske Gyldendal.